Strategie en uitvoering.

Wat wij doen

Wij ontwikkelen communicatiestrategieën en voeren ze uit. Dit doen wij dagelijks voor overheid en bedrijfsleven. Van omvangrijke infrastructurele projecten, interne veranderopgaven tot employer branding en het inrichten van een communicatieafdeling.

De vraagstukken waar we ons over buigen doen ertoe. Soms liggen ze gevoelig, soms telt elk woord. Zeker dan hebben onze opdrachtgevers er alle belang bij om goede gesprekken te voeren met burgers, klanten, medewerkers en andere belanghebbenden. Daar zijn wij voor.

Strategie & uitvoering

Interim & advies

Overheid & bedrijfsleven

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Waar wij goed in zijn

Omgevingscommunicatie

Nieuwe infrastructuur, aanpassingen aan het wegennet, implementatie van een nieuwe wet of andere ingrijpende veranderingen in de bestaande leefomgeving. Deze projecten slagen alleen als er een dialoog is. Onze consultants zijn in staat om contact te maken. Bieden een luisterend oor aan belanghebbenden, faciliteren (burger)participatie en benutten sociale netwerken. Ze weten zich in te leven en slaan de juist toon aan. Zien de andere kant van het verhaal. Zo verbinden zij een project met de mensen daaromheen. Van de aanbesteding tot de gunning. Vanaf de eerste schop in de grond tot de oplevering.

Employer branding

De juiste medewerkers vinden én binden. Het kan een flinke hoofdbreker zijn. Maar wie tijd en energie steekt in employer branding, slaapt een stuk rustiger. Een sterk werkgeversmerk werkt namelijk als een magneet, met jouw medewerkers als belangrijkste ambassadeurs. Hoe je dit bereikt? Kijk wat jouw organisatie onderscheidend en aantrekkelijk maakt voor (potentiële) medewerkers, breng dit verhaal tot leven en maak waar wat je belooft. Want buiten winnen, is binnen beginnen! Onze consultants kennen de ins en outs van employer branding en helpen om de juiste stappen te zetten: van ‘spot on’ vacatureteksten tot een quick scan of een complete employerbrandingstrategie.

Communicatie bij digitale transformatie

Stel: je organisatie gaat over naar de cloud om 24/7 beschikbaar te zijn. Maar wat als de verandering niet gedragen wordt door de interne organisatie? Voorkom dit met een effectieve communicatieaanpak. Digitale transformatie gaat gepaard met IT-veranderingen. Maar digitale transformatie is geen verandering vanuit de IT-afdeling waar de rest van de organisatie zich aan conformeert. Het is een organisatieontwikkeling waarbij de mens en het proces centraal moeten staan. Hoe pak je dit aan? Onze consultants helpen met het opzetten van een effectieve migratie- en communicatieaanpak: van het maken van een user journey map en impactanalyse tot het ontwikkelen en inzetten van de juiste mix van communicatiemiddelen.

Interne & verandercommunicatie

Interne communicatie is essentieel voor de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers. Het vormt de verbindende schakel tussen strategie, beleid en uitvoering. Door ontwikkelingen in de juiste context te plaatsen en het gesprek te faciliteren. Effectieve interne communicatie vraagt om een consequente aanpak, de juiste toon en zorgvuldige uitvoering. Zeker bij een grote verandering in je organisatie telt ieder woord en iedere stap. Onze consultants bieden communicatieadvies en begeleiding om begrip te creëren en mensen in beweging te krijgen. Altijd passend bij de cultuur en identiteit van de organisatie. Zo ontstaat draagvlak en acceptatie op alle niveaus.

Team- & organisatieontwikkeling

Communicatie is belangrijk voor het functioneren van een organisatie. Maar hoe zorg je dat communicatie daadwerkelijk helpt om je doelen te behalen? Dat de identiteit en reputatie van de organisatie met elkaar in overeenstemming zijn? En hoe organiseer je dat? Onze consultants adviseren hierover en zorgen dat alles dat nodig is ook geregeld wordt. Van een visie op de communicatie tot de inrichting van jouw communicatieafdeling. En alles daar tussenin. Zo levert communicatie een waardevolle bijdrage aan het succes van de organisatie.

Meer weten over wat wij doen? Laten we samen een kop koffie drinken!

Cases

Konica Minolta op de kaart als werkgever

Konica Minolta op de kaart als werkgever

Ontwikkeling en uitvoering van een effectieve employer branding strategie om het juiste...

Tevreden omgeving bij aanleg 3e kolk Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal

Tevreden omgeving bij aanleg 3e kolk Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal

Ontwikkeling en uitvoering van communicatiestrategie voor aannemerscombinatie...

Energie terug na reorganisatie landelijk politie-eenheid

Energie terug na reorganisatie landelijk politie-eenheid

Advies en uitvoering campagne om mijlpaal in personele reorganisatie politie (landelijke eenheid) te markeren.

Medewerkers ProRail klaargestoomd voor nieuwe online omgeving

Medewerkers ProRail klaargestoomd voor nieuwe online omgeving

Ontwikkeling en uitvoering van communicatiestrategie om begrip en acceptatie te creëren...