Omgevings­communica­tie

 

Het Rijk verbreedt een snelweg, de gemeente werkt aan een omgevingsvisie en een forensisch zorginstituut zoekt na een incident verbinding met een bezorgde buurt. Ook in jouw werk gaat het om de leefomgeving van mensen en zoek je draagvlak voor veranderingen. Een mooie taak. Alleen: hoe doe je dat?

 

Maak een afspraak

Wij geven je grip

Future Communication is een van de grootste bureaus gespecialiseerd in communicatie rond veranderingen in de leefomgeving en duurzaamheidsvraagstukken. Wij zijn vaste partner van een groot aantal landelijke, regionale en lokale overheden. Maar ook zorginstellingen en private organisaties, zoals bouw- en energiebedrijven, maken graag gebruik van onze expertise. Zij kiezen voor onze kennis, capaciteit en continuïteit, die bij impactvolle en langlopende projecten essentieel zijn.

Hoe krijg je ‘ze’ mee?

Jij stuurt op draagvlak, vertrouwen en verbinding. Wij helpen: met heldere informatie, organiseren van participatie en opbouw van goede relaties. Het begint met een goed gesprek, dan duiken we in je vraagstuk. We willen alles weten over de doelgroepen, hun belangen, houding en eventuele weerstand (stakeholder­analyse). Zodat we samen de beste strategie en aanpak kiezen. En jij met de juiste toon, boodschappen en acties de omgeving echt bereikt en meekrijgt.

Fysiek én online

Een belangrijke ontwikkeling binnen omgevingscommunicatie is online participatie. Wij lopen hierin voorop en zijn onder meer initiatiefnemer van DigitaalDraagvlak.nl – hét kennisplatform voor moderne omgevingscommunicatie. We weten hoe je participatie effectief online organiseert. Want online heeft zeker voordelen, zo is het efficiënt en bereik je nieuwe doelgroepen. De combinatie van fysiek en online heeft wat ons betreft de toekomst. Nu laten we jouw online bijeenkomsten al soepel verlopen, met ervaren online voorzitters en technisch moderators.

Nieuwe Omgevingswet

In de komende jaren treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De invoering betekent veel voor de manier waarop vooral lokale en regionale overheden moeten omgaan met de leefomgeving. Participatie is straks een verplicht onderdeel. Wij hielpen al verschillende gemeenten met de voorbereiding en de ontwikkeling van een omgevingsvisie en de organisatie van participatietrajecten.

Contact

Benieuwd hoe je omgevingscommunicatie soepel laat verlopen? Neem contact met ons op.

Elleke Evers van Future Communication.
Elleke Evers 0611041631
(Vereist)