Future Communication

Interviews met communi­catieve talenten 2020

Dit jaar krijgen de finalisten van de Communicatieverkiezingen 2020 de kans hun stem te laten horen in de speciale serie podcasts. Luister hier de podcasts.

 

Meer weten over podcasts?

29 mei 2020

Bianca Groot achter de microfoon voor een podcast

Welkom bij ‘Getting comfie… with!’ de podcast voor en over communicatiemensen. ‘Comfie’ is een samentrekking van ‘communicatie’ en ‘koffie’. Precies wat we in onze podcast doen: tijdens een kop koffie gaan we in gesprek met een communicatiemens met een goed verhaal. En in deze zeven specials zijn dat niet de minste. Namelijk de vier finalisten voor Communicatieman/-vrouw en drie finalisten voor CommunicatieTalent van 2020. Ieder vertelt waarom juist hij of zij zou moeten winnen. En tegelijkertijd leren wij ze beter kennen.

Podcast met de finalisten

De beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals Logeion organiseert jaarlijks de verkiezing voor Communicatieman/-vrouw van het Jaar en CommunicatieTalent van het Jaar. Dit jaar krijgen de finalisten voor het eerst de kans ook hun stem te laten horen in deze speciale serie podcasts. Wie verdient de titel? Breng je stem vóór 13 juni 2020 uit op de website van C-day.

Finalist 1: Guido Stein

In gesprek met Guido Stein, genomineerd voor Communicatieman 2020 en Director Customer Strategy and Brand bij Vattenfall. “Vattenfall, was dat niet eerst Nuon?” Ja, precies. Guido en zijn team hebben in 2019 deze naamsverandering vormgegeven. En ‘en passant’ ook hun nieuwe purpose in Nederland gelanceerd, ‘Fossielvrij Leven in één Generatie’. Met deze unieke uitdaging, die naar eigen zeggen, unieke resultaten opleverde, kwam hij in de finale terecht.

Finalist 2: Lodewijk van Noort

In gesprek met Lodewijk van Noort, Senior Communicatieadviseur bij de Gemeente Den Haag. Voorgedragen voor Communicatieman 2020. Voorvechter van Duidelijke Taal bij de overheid: “Er zijn geen moeilijk bereikbare doelgroepen. Wij zijn een moeilijk bereikbare overheid”, zegt hij. Met de campagne Direct Duidelijk kwam hij in de finale terecht.

Finalist 3: Kirsten Verdel

In gesprek met Kirsten Verdel, voorgedragen voor Communicatievrouw 2020. Ze heeft een CV om u tegen te zeggen, waar je onder andere op vindt dat ze senior communicatieadviseur is, bekend als Amerikakenner bij onder andere Pauw en Een Vandaag. Ze als campagnemedewerker een rol speelde voor Barack Obama bij de presidentsverkiezingen. Én dat ze de actie om XS4All te behouden heeft opgezet. De case waarmee ze finalist werd.

Finalist 4: Sascha Becker

In gesprek met Sascha Becker, genomineerd voor Communicatieman 2020 en Consultant bij Proof op het vlak van Change Communications, Employer Branding en Employee Alignment. Ook schreef hij mede het boek ‘The Employee Journey’. Zijn mantra is ‘blije medewerkers = blije klanten = meer business value’. En dit draagt hij dan ook onvermoeibaar uit in binnen- en buitenland. Met deze strijd om de employee journey structureel op de kaart te zetten, kwam hij in de finale terecht. Luister hier de podcast met Sascha.

Finalist 5: Andy Wiemer

In gesprek met Andy Wiemer, Coördinator Woordvoering bij ProRail. Voorgedragen voor CommunicatieTalent 2020. Hij zegt dat open en transparante berichtgeving via een goede social mediastrategie minstens zoveel waarde heeft als het nieuws dat je via de officiële kanalen hoort en ziet. Met deze strategie, onder andere ingezet rondom de storm Ciara, kwam hij in de finale terecht.  Luister hier de podcast met Andy.

Finalist 6: Sanne Abalain

In gesprek met Sanne Abalain, Communicatieadviseur bij de Nederlandse Spoorwegen. Zij laat teammanagers John en Jorrin shinen in hun eigen vlog SUCCES@NS. Deze vlogs heten niet alleen SUCCES, ze zijn het ook. Geen wonder dat ze meedingt naar de titel CommunicatieTalent 2020.

Finalist 7: Patrick Regan

Een podcaster in onze podcast! Patrick Regan, Senior Communicatieadviseur bij Koninklijke Landmacht en Freelance Marketing & Communicatie Professional heeft intussen behoorlijk naam gemaakt met dit herrezen medium. Zijn twee podcasts passeren wekelijks regelmatig de 1.000 downloads. Niet voor niks dat hij is genomineerd voor CommunicatieTalent van het Jaar. 

Podcasts? Leuk!

Wil je meer weten over het maken of luisteren van podcasts? Neem contact op met ons en kom snel langs voor een kopje koffie of thee!

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)