Future Communication

Verbinding en betrokkenheid bij collega’s A16 Rotterdam

 

Oud-collega Paulien Trommelen deed een tof project voor RijkswaterstaatBenieuwd naar de aanpak en het resultaat? 

A16 Rotterdam: een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidsschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam één van de best ingepaste rijkswegen van Nederland. Het plan is om aan het einde van 2024 de rijksweg open te stellen voor verkeer.

 

Vraag

In maart 2019 is bouwcombinatie De Groene Boog (met o.a. Dura Vermeer, Besix, van Oord en de TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis) in opdracht van Rijkswaterstaat officieel gestart met de aanleg van A16 Rotterdam. Aan ons de vraag om de interne communicatie voor dit project op te zetten en de verbinding te leggen tussen alle partijen.

Meer weten?

Contact

Aanpak

Paulien Trommelen was namens Future Communication als communicatieadviseur betrokken bij het project: “Het opzetten van een sociaal intranet was stap één om de verbinding met alle collega’s, van zowel de bouwplaats als kantoor, te zoeken. In twee maanden tijd heb ik samen met ambassadeurs de structuur van ‘Plek A16 bepaald, gevuld met content, een handleiding ontwikkeld en een event georganiseerd. Parallel hieraan ontwikkelde ik een interne communicatiestrategie door deskresearch, een quickscan, fieldresearch met de moederbedrijven en het voeren van diepte-interviews. Binnen dit project is de interne communicatie een organisch en constant proces. Dat betekent bijsturen, bijschaven en uitrollen. Vooral de afwisseling tussen het strategisch tactisch en het operationele maakt dit een mooie én uitdagende opdracht.”

Resultaat

In eerste instantie was er weerstand bij de medewerkers. Een nieuw systeem wat ze nog moesten leren kennen. Juist door in gesprek te gaan en ze te laten ervaren wat een sociaal intranet inhoudt, wordt het nu zelfs met een 8,1 gewaardeerd (bron: medewerkersonderzoek)! Plek A16 draagt inmiddels bij aan meer structuur en betrokken, verbonden medewerkers van de vele partijen en organisaties.

Paulien Trommelen heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden bij Curio.

Wat de klant vindt

“Paulien weet op een enthousiaste, natuurlijke manier draagvlak te creëren voor haar ideeën en zorgt dat ze ook gerealiseerd worden. Het sociaal intranet is na een half jaar al een van de pijlers van het project, waarop veel informatie gedeeld wordt. Daar mag Paulien groos op zijn.”

Stefan van der Voorn contractmanager Rijkswaterstaat

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of weten wat wij voor jou of jouw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)