Lieke Heijnis

#deweek­van Lieke: een kijkje in de werkweek van een communi­catieconsul­tant

Collega Lieke schreef een blog over haar rol als communicatieconsultant. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

25 februari 2019

De derde week van februari stond in het teken van #deweekvanlieke. In deze rubriek neemt een van onze waarmakers ons Twitter-stokje over. Lieke Heijnis neemt je in deze blog mee in haar week.

Ik werk nu anderhalf jaar als communicatieconsultant voor Future Communication. De keuze voor consultancy heb ik heel bewust gemaakt. Door de variatie in opdrachtgevers en projecten houd ik mijn kennis constant actief. Iedere situatie is weer anders. Bij Future Communication hangt een veilige sfeer waar iedereen elkaar helpt. Zo maken we samen dingen beter en blijven we van elkaar leren.

Maandag: afwisseling

Ik werk voor twee verschillende opdrachtgevers. Bij Konica Minolta werk ik met een super ambitieus HR-team aan de employer branding (lees hier meer over de case). Konica Minolta is een internationaal bedrijf en groot geworden in hardware (denk aan (camera)lenzen en printers) en nu in een transitie om een toonaangevende IT-aanbieder voor B2B te worden.

Bij de provincie Noord-Holland doe ik heel iets anders. Hier verzorg ik voor twee infrastructuurprojecten de omgevingscommunicatie. Heerlijk die afwisseling! Bij de provincie zitten ook veel andere Future Communication-collega’s. Daardoor is het erg gemakkelijk om samen te sparren. En natuurlijk is het ook gezellig om samen te lunchen of een kopje koffie te drinken.

 

Dinsdag: meten is weten

Ik trapte de dag af met een prachtig uitzicht over Haarlem en het schrijven van een nieuwsbericht over wegwerkzaamheden rond een van mijn projecten bij de provincie Noord-Holland. Daarna had ik een overleg over media monitoring, want meten is weten! Ik vind het belangrijk om te laten zien wie we met communicatie bereiken.

 

Woensdag: contentstrategie

Als consultant ontmoet ik veel mensen met mooie ideeën, zo blijf ik scherp en creatief. Bij Konica Minolta werk ik bijvoorbeeld veel samen met Hidde, de recruiter. Vandaag hebben we samen aan onze contentstrategie gewerkt. Dit is onderdeel van de employer branding-opdracht die ik uitvoer.

 

Donderdag: FutureMusic

Vandaag thuis knallen! Doel: een communicatieplan schrijven voor een infrastructuurproject. Hoe? Met alle ruimte voor mijn spullen, hardop tegen mezelf pratend en ondersteund door de favoriete muziek van mijn collega’s met onze FutureMusic Spotify-lijst.

 

Vrijdag: enthousiast interview

Vandaag staat een retourtje Waalwijk op de planning voor een interview met Maik. Hij is service engineer bij Konica Minolta. Hij vindt techniek en contact met mensen een perfecte combinatie. Na 22 jaar heeft hij nog steeds plezier in z’n vak. Zijn enthousiasme neem ik lekker mee ’t weekend in! Bedankt Maik!

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Lieke Heijnis 0612791774
(Vereist)