Linda de Kanter van Future Communication.
Linda de Kanter

Culture hacks: stimuleer organisatie­verandering in 48 uur

Collega Linda schreef een blog over tips voor kleine veranderingen binnen de cultuur van je organisatie. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

24 juli 2019

Vrouw die aan de telefoon is op kantoor.

Zit jouw organisatie in een verandertraject en zie je maar weinig beweging, ondanks de doordachte aanpak? Leg de focus dan niet te veel op grote veranderingen die tijd vragen om door te voeren. Zet in op kleine veranderingen die je medewerkers zelf aandragen en ‘morgen’ al kunnen toepassen in hun werk.

 

Culture hacks

Besluitvorming binnen 48 uur stimuleren. Lange vergaderingen vervangen door korte, dagelijkse stand-ups. Terugkerende vergaderingen uit agenda’s halen en nieuwe overleggen inplannen die de strategie of verandering ondersteunen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van culture hacks. Kleine dingen, waarmee je het verschil kunt maken.

 

Ongeschreven regels doorbreken

Cultuur (ofwel oude gewoonten binnen je organisatie) kunnen verandering behoorlijk in de weg staan. Tijdens het Gartner IT Symposium/Xpo™ in 2018 in Barcelona werd over de culture hackathon gesproken. Een middel om cultuurverandering binnen organisaties te stimuleren.

 

 

Het idee van een hackathon (samentrekking van de woorden ‘hack’ en ‘marathon’) is simpel: non-stop met elkaar aan de slag gaan om in korte tijd (bijvoorbeeld 24 of 48 uur) tot oplossingen voor een probleem of uitdaging te komen. Een aanpak die zijn oorsprong in de ICT-wereld kent, maar ook heel effectief is om ‘ongeschreven regels’ te doorbreken. Laat je medewerkers zelf met ideeën komen. Zo creëer je betrokkenheid, stimuleer je bottom-up verandering en zet je samen stapjes richting de gewenste organisatiecultuur.

 

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele artikel van Linda op Frankwatching.nl

 

Meer lezen

Hoe krijg je medewerkers mee met een organisatieverandering? Hierover schreef Linda eerder in haar blog Samen op ontdekkingsreis. Als communicatieadviseur  was zij de afgelopen jaren ook betrokken bij diverse migraties. “Organisaties moeten mee in de digitalisering om van betekenis te blijven,” zo schreef ze in haar blog Digitale transformatie: stap in de belevingswereld van je medewerkers.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Linda de Kanter van Future Communication.
Linda de Kanter 0628919600
(Vereist)