Eric van Berkel van Future Communication.
Eric van Berkel

Het leven van een waarmaker: Eric

Bij Future Communication helpen we organisaties bij veranderingen die impact hebben op de omgeving waarin mensen leven en werken. Dit doen we met een vast team van ruim 75 collega’s. Benieuwd hoe zij het vinden om bij ons bureau te werken? Lees hier over de ervaringen van Eric.

 

Lees het blog

14 september 2022

Eric van Berkel van Future Communication.

Eric van Berkel (bidwriter)

Waarom werk jij bij Future Communication?

Omdat ik elke dag van toegevoegde waarde kan zijn. Dat klinkt misschien een zweverig, maar ik bedoel dat het fijn is om je talenten en vaardigheden in te zetten op een plek waar dat gezien en gewaardeerd wordt. Ten tweede liggen er bij FC een heleboel kansen. Ik schrijf niet alleen plannen voor aanvragen van Rijkswaterstaat, ik draai ook mee op de aanbestedingen van raamcontracten en help collega’s die overlopen door interviews af te nemen en artikelen te schrijven. Tot slot vind ik het ook erg fijn dat ik bij FC veel vrijheid heb, want ik gedij goed in een omgeving waarin ik (met vertrouwen van collega’s) alles op mijn eigen manier kan doen.

Wat maakt werken voor Future Communication voor jou leuk?

Dat zijn een heleboel zaken! Ik ervaar een open, eerlijke en transparante organisatiecultuur, waarin we feest (bij winst van een offerte) en rouw (bij verlies of uitsluiting) met elkaar delen. Zonder, in het laatste geval, dat de hete aardappel wordt doorgeschoven naar een ander en men zelf dekking zoekt. Collega’s hebben aandacht voor elkaar en helpen elkaar. Het is bij FC geen doodzonde dat iets niet lukt of dat iets verkeerd is gegaan. Tot slot ervaar ik onze MT-leden als prettig, positief, respectvol en benaderbaar. Ik weet het: dat klinkt een slijmerig, maar vergeet niet het aloude HR- cliché, dat nog regelmatig op LinkedIn rondwaart: people don’t leave jobs, they leave bad bosses! En ja, ik weet dat deze tegeltjeswijsheid niet helemaal waar is, maar voor mij geldt het zeker wel.

Hoe kun je jezelf ontwikkelen binnen Future Communication?

Het antwoord op die vraag heb ik al in menig aanbestedingsplan geschreven: bij de Future Academy natuurlijk! Voor mij geldt dat ik me ontwikkel van bidwriter naar bidmanager en daarnaast hoop ik vaker betaalde opdrachten uit te voeren. Dat laatste is natuurlijk wel afhankelijk van de stroom aan tenders en offerteaanvragen.

Er wordt wel eens gesproken over FC DNA. Herken je dat en wat vind je daarvan?

Toen ik de vacature voor mijn functie zag, heb ik een beetje onderzoek gedaan naar FC. Ik las toen een interview van een managementplatform met Wout (onze directeur). In dat interview ging het over de A van ‘aandacht’. Ik herken die A bij ons op de werkvloer: collega’s maken tijd voor elkaar en hebben oprechte aandacht voor elkaar. Zelfs als het druk is. Wat volgens mij ook in het DNA zit is een combinatie van jezelf mogen zijn en werken vanuit vertrouwen in elkaar. Kortom: een veilige en professionele sfeer.

Wat maakt het werken voor Future Communication anders?

Precies dat laatste: een veilige en professionele sfeer. De resultaten van mijn werk staan namelijk in de schijnwerpers: winst en verlies staan in de weekupdate en kunnen zich als een lopend vuurtje door het bureau verspreiden. Dat maakt je positie kwetsbaar, vooral omdat lang niet iedereen weet wat het betekent om je telkens weer op de volgende vage/complexe/vreemde aanvraag te storten. Natuurlijk baal je bij verlies en praat je na, maar gelukkig heerst er bij ons geen afrekencultuur.

Wat zou jij tegen een toekomstige collega willen zeggen?

Bij FC krijg je veel kansen om het waar te maken. Je kunt in no time veel leren en aanpakken, waarbij je kunt rekenen op de steun van collega’s. Neem het initiatief, geef bij je leidinggevende aan hoe jij je eigen ontwikkeling ziet en geniet van je tijd bij FC!

Toe aan anders?

Kom werken bij Future Communication. Steeds weer iets anders, altijd een hecht team om je heen! Ga direct naar de vacatures.

Vacatures

Kom bij ons!

Op zoek naar een baan of gewoon een keer kennismaken? Laat het ons weten.

Logo van Future Communication
Recruitment Future Communication 030 219 38 51
Hoe heb je ons gevonden?(Vereist)

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 300 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Upload hier je cv en motivatie.
    (Vereist)