Blijf verbonden.

Digitale participatie

Meer dan ooit zien we hoe belangrijk het is om bij (ingrijpende) veranderingen in contact te blijven. Betrek medewerkers bij veranderingen in hun werkomgeving. Ga in gesprek met bewoners over ontwikkelingen in hun leefomgeving. Biedt een luisterend oor, licht toe en leg uit. Het is even wennen, maar dit kan ook heel goed online.

Succesvolle digitale participatieprocessen

Wij hebben veel ervaring in digitale participatie en het organiseren van online bijeenkomsten. Of het nu om een adviesgesprek gaat om je doelen en strategie scherp te stellen, een stakeholderanalyse, het uitwerken en implementeren van communicatiemiddelen of van a tot z ontzorgd worden in jouw project dat impact heeft op de leefomgeving of werkomgeving. Onze ervaren consultants maken van jouw digitale participatieprocessen een succes.

Van quick fix naar professionele aanpak

Het leek een tijdelijke situatie, op afstand samenwerken en digitaal communiceren. Inmiddels is het niet meer weg te denken. Vanwege de aanhoudende crisis, maar ook door de voordelen die we ervaren. En waar basisoplossingen en haperende presentaties eerder nog konden, verwachten we nu van organisaties dat digitale participatie en online bijeenkomsten goed geregeld zijn.

Wij helpen je graag bij

1. Quick scan

Zie je door de digitale bomen de jungle niet meer? Wij doen een scan van jouw informatie-/ communicatiebehoefte, doelgroepen en de communicatietools of applicaties die gebruikt worden in/door de organisatie. Samen bekijken we of deze tools voldoen en hoe deze beter ingezet kunnen worden. Adviseren we andere programma’s of tools? Alleen als dit mogelijk is binnen de bestaande IT-infrastructuur van jouw organisatie.

2. Instructie

Wij zorgen dat jouw organisatie zelf de kennis heeft om doeltreffende online bijeenkomsten te organiseren. Wij verzorgen online workshops zodat uw medewerkers weten hoe ze de tools en appicaties effectief kunnen gebruiken en niet afhankelijk zijn van derden bij het organiseren van online bijeenkomsten. Als extra service bieden wij een platform aan met korte instructievideo’s en handvatten.

3. Uitvoering

Wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar het organiseren van één of meerdere online bijeenkomsten? Wij kunnen alles voor jouw organisatie regelen: van programma en uitnodigingen tot (technische) ondersteuning. Denk aan dagvoorzitters, moderators of audiovisuele ondersteuning, zoals video-opnames en live-verslaggeving tijdens een bijeenkomst.

Digitale participatiecases

online-meeting-zoom

Wethouderspreekuur gemeente Scherpenzeel

Geen fysieke bijeenkomsten meer? Dan zetten we de bijeenkomsten toch om naar online wethouderspreekuren? Inwoners van Scherpenzeel konden zo toch via een van de vijf spreekuren hun vragen over de toekomst van Scherpenzeel: zelfstandig of herindelen met een andere gemeente live stellen aan wethouders. Veilig vanuit huis onder begeleiding van een technisch moderator en voorzitter van Future Communication.

Autoriteit woningcorporaties

Van a tot z voor Autoriteit Woningcorporaties

Maar liefst zes online participatiesessie met stakeholders organiseerden onze collega’s voor de Autoriteit Woningcorporaties. Een compleet traject van inhoudelijke voorbereiding tot nazorg. Inclusief technische moderator en notulist. Alles online met behulp van Teams en Mural en voor het einde van het jaar volgen nog vijf terugkoppelsessies met de stakeholders n.a.v. de participatiesessies.

petje-af-screenshot

Petje af! Online Stakeholdersessie

Het in kaart brengen van de stakeholders, hun positie, belangen en issues deden we met Stichting Petje af. Een intensieve Teams-sessie met ondersteuning van Mural waarbij de stichting handvatten aangereikt kreeg om hun strategie te bepalen.

Meer weten over ons aanbod? Of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?