Waar wij goed in zijn

Kernwoorden case

employer branding vacatures

RCN Vakantieparken spreekt jongeren aan met eigentijdse vacatures

RCN Vakantieparken biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk aan. De gehele winstuitkering besteedt RCN Vakantieparken aan maatschappelijke projecten én aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. Zo worden er jaarlijks bijvoorbeeld 100 gratis vakanties weggegeven aan gezinnen die leven op bijstandsniveau. Om alle parken draaiende te houden is RCN Vakantieparken continu op zoek naar nieuwe medewerkers.

Vraag

“RCN Vakantieparken is bezig met een professionaliseringslag binnen de volledige organisatie, waaronder HR en Recruitment. Voorheen werden vacatureteksten ad-hoc geschreven en in diverse schrijfstijlen. Met de hulp van Future Communication zijn wij gestart met Employer Branding om uniformiteit te brengen in onze werken-bij website en bijbehorende uitingen. De vraag? Schrijf doelgroepgerichte, aantrekkelijke en wervende vacatureteksten voor de 17 vakantieparken”, aldus Sharon Zandvliet, HR Manager.

Mijn aanpak

De vacatures zijn specifiek gericht op een jonge doelgroep. De meeste vacatures worden namelijk ingevuld door stagiair(e)s, jongeren die net zijn afgestudeerd en jongeren die een bijbaan zoeken voor de vakantieperiode. Om de vacatureteksten te laten aanspreken op de doelgroep zijn wij gestart met interviews onder medewerkers op de parken. Deze zogenaamde ambassadeurs werkten in verschillende categorieën: Horeca, Recreatie, Technische dienst, Receptie en Overig. Door quotes uit de interviews te verwerken in de teksten, sluiten deze beter aan op de belevingswereld van de doelgroep. Op basis van bestaande functieprofielen en een vacatureformat zijn we aan de slag gegaan om voor 31 functies basisvacatureteksten te maken, zowel voor de Nederlandse parken als de Franse parken.

Resultaat

De 31 uniforme, basisvacatureteksten worden in alle 17 vakantieparken ingezet. Elk vakantiepark heeft haar eigen faciliteiten, aanspreekpunt en omgeving. Dat zorgt er voor dat Future Communication in totaal 429 vacatureteksten heeft opgeleverd. “Deze vacatureteksten zijn dermate tijdloos en goed bevallen dat wij ze voor komend jaar weer gaan inzetten. Het doel van RCN Vakantieparken is zeker bereikt: duidelijke, uniforme, enthousiast geschreven teksten. Natuurlijk zijn vacatureteksten maar één onderdeel van Employer Branding. Daarom is bij ons het proces nog on-going en zijn wij op dit moment bezig met de uitrol van een referral programma en een onboarding tool”, aldus Sharon Zandvliet.

RCN Vakantieparken over Future Communication:

“Het is makkelijk en snel schakelen met Future Communication. Het opleveren van 429 vacatureteksten is veel werk, waar wij bij RCN Vakantieparken niet of nauwelijks tijd voor konden vrij maken. Future Communication heeft ons hierbij echt ontzorgd. Al met al een positieve ervaring”.

Looptijd opdracht

oktober 2018 – februari 2019