Waar wij goed in zijn

Kernwoorden case

organisatie evenementen programmacommunicatie storytelling

Gemeente Almere verbindt bewoners aan de Floriade met groene initiatieven

Eens per 10 jaar wordt in een Nederlandse plaats de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. De aankomende Floriade staat gepland voor 2022 in Almere. Almere, de achtste grote stad van Nederland, wil aan de slag met uitdagingen die zich voordoen in grote steden: voeding, groene omgeving, energieproductie en gezondheid.

Vraag

De Floriade in Almere bestaat uit drie onderdelen:
– The making of: Het versterken en versnellen van een groen en gezond Almere
– De expo: het evenement start op 28 april 2022 en duurt 6 maanden.
– Stadswijk Hortus: de nieuwe, groene stadswijk die verrijst op hetzelfde terrein waar de expo gehouden wordt .

Thomas Rensen was namens Future Communication als communicatieadviseur betrokken bij het project: “Mij is gevraagd om de stad te verbinden aan het evenement, zodat iedereen profiteert van de Floriade.”

Mijn aanpak

“De Floriade is een echte katalysator voor Almere. Niet alleen is de A6 verbreed en wordt het station aangepakt, ook zijn er tientallen kleine en grote initiatieven opgestart om de stad te verbinden met het evenement. Zo organiseer ik elke maand de Floriade Parade, waarbij een jury vier verschillende voorstellen waardeert met een financiële kickstart van € 1.000,-. Met Almere in bloei probeer ik Almere letterlijk groener te maken. Tegel eruit, plantjes erin! Al meer dan 10.000 tegels zijn in twee jaar tijd bij de lokale tuincentra ingeleverd door de bewoners van Almere. Ook organiseer ik de week van het insect. Deze week is er om bewoners bewust te maken van het belang van insecten in de stad. Dit doen we met organisaties die zich inzetten voor de natuur, de verbinding tussen stad en natuur en de ecologie. Tot slot promoot Almere gezond, lokaal voedsel en het tegengaan van voedselverspilling tijdens de Dutch Food Week.

Resultaat

“Voor ons is de Floriade al begonnen. Met elk initiatief komen wij een stap dichter bij onze doelen. In de opbouw naar april 2022 blijven wij met campagnes komen, waarbij keer op keer ook bij ons duurzaamheid en bewuste keuzes centraal staan.”

Looptijd opdracht

Februari 2017 – januari 2020

Thomas Rensen heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden bij Gemeente Zuidplas.

Gemeente Almere over Future Communication

“Thomas brengt op heldere en overtuigende wijze in woord en beeld hoe we Growing Green Cities een gewaardeerd onderdeel van Almere kunnen maken. Hij mixt doeltreffend wat de klant wil en wat hij zelf denkt dat het beste is en werkt. Het is een genoegen om hem in mijn team te hebben.”
Monique van der Plas – programmamanager Floriade Growing Green Cities bij gemeente Almere