Lisa Kranendonk van Future Communication poseert op kantoor
Lisa Kranendonk

Werken voor Future Communication vanuit het buitenland? Collega Lisa deelt haar ervaring!

Tegenwoordig is remote werken heel normaal. Dit kan vanuit huis, maar ook vanuit een zonnige bestemming in het buitenland. Dit heet een workation, waarbij je werk en vakantie vieren combineert. Daar heeft onze collega Lisa ervaring mee. Zij werkte in april 2022 vier weken vanuit Barcelona. Dat beviel haar zo goed dat het bij thuiskomst weer begon te kriebelen naar de volgende bestemming. Weten waar? Lees hier over haar avontuur.

Koffie drinken?

6 februari 2023

Uitzicht in Kaapstad bij zonsondergang

Lisa, kan je mij vertellen waar je nu bent?

Zeker! Ik ben nu in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ik ben hier voor zes weken in totaal, waarvan ik er twee vrij neem.
 

Waarom heb je voor Kaapstad gekozen?

Ik wilde graag de winter in Nederland ontvluchten. Dus het moest een land zijn met lekker weer én weinig tijdsverschil. Ik houd heel erg van Spanje, maar ik was toe aan het ontdekken van een nieuwe stad in een nieuw land. En dat werd Kaapstad! Dat stond stiekem al een langere tijd op mijn lijstje.

Werken vanuit Kaapstad workation

Hoe reageerden Future Communication en je opdrachtgevers toen je vertelde dat je vanuit het buitenland wilde werken?

Ik liep al een tijd rond met het idee om een aantal weken vanuit Barcelona te gaan werken. Ik heb toen als eerste Wout (directeur Future Communication) gebeld om dit idee uit te leggen. Hij stemde ermee in als mijn opdrachtgevers er ook akkoord mee waren. En dat vonden ze geen probleem! Toen ik aankondigde dat ik dit keer vanuit Kaapstad wilde werken, reageerde iedereen positief en geïnteresseerd. Gelukkig had ik in Barcelona al laten zien dat mijn werk er niet onder kwam te lijden. Nu ik eenmaal in Kaapstad ben, is iedereen heel betrokken. Het contact is persoonlijk en informeel. Ze vragen om foto’s en willen zien hoe mijn werkplek eruitziet.

Hoe gaat het werken vanuit Kaapstad?

Het werken vanuit Kaapstad gaat heel makkelijk. Met maar één uur tijdsverschil kom ik niet in de knoop met mijn meetings. Ik loop hier één uur voor op Nederland, dus wanneer ik op tijd begin met werken mis ik niets. Het enige nadeel is dat ik soms langer door moet werken wanneer ik nog een meeting rond 16.00 gepland heb staan.

In Nederland werk ik voor zes verschillende opdrachtgevers per dag en doe ik alles via Teams, mail of per telefoon. Op de hoge belkosten van Kaapstad naar Nederland na, is er niets anders dan normaal.

Lisa Kranendonk van Future Communication in Kaapstad
Uitzicht op Kaapstad
Lisa Kranendonk van Future Communication in Kaapstad

Wat brengt werken in het buitenland jou?

Sommige mensen hechten waarde aan een auto van de zaak of aan het hebben van veel vakantiedagen. Voor mij is het krijgen van vrijheid en vertrouwen erg belangrijk. Ik houd heel erg van reizen en ik kan dit nu combineren met mijn werk. Ik kan een nieuwe plek ontdekken zonder vakantiedagen te hoeven opnemen. Dat is een voorrecht. Ook brengt het mij nieuwe inzichten op persoonlijk, maar ook zakelijk gebied. Er werken tegenwoordig veel mensen vanuit het buitenland. Ik leer veel nieuwe mensen kennen en door het met elkaar over je werk te hebben, krijg ik weer nieuwe inzichten.

En dat vertrouwen en die vrijheid geeft Future Communication mij zeker! Zij zijn hierin flexibel en ik vind het stoer dat ze dit aandurven, dat is bij lang niet alle bedrijven namelijk het geval. We zijn onszelf en durven ergens voor te staan en gaan.

Wat wordt de volgende bestemming?

Goeie vraag! Ik heb nog geen idee. Ik ben verliefd op Barcelona, dus daar zou ik volgend jaar wel weer graag heen willen. Ook zou ik graag naar Bali willen, maar dat wordt lastig met door het tijdsverschil. Misschien ga ik wel weer terug naar Kaapstad, want ik heb het hier erg naar mijn zin!

Ook toe aan anders?

Net zoals Lisa toe aan iets anders? Bekijk onze vacatures op onze website en sluit je aan bij ons team!

Koffie of thee drinken?

Meer weten over werken op afstand?

Lisa Kranendonk van Future Communication poseert op kantoor
Lisa Kranendonk 0623475936

Alle velden met een * zijn verplicht.

Geef kort het onderwerp van je bericht aan.
Beschrijf hier wat we voor je kunnen betekenen.