Berline van de Ridder

#deweek­van Berline: een kijkje in de werkweek van een communi­catieconsul­tant

Collega Berline schreef een blog over haar week als communicatieconsultant. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

26 april 2019

Benieuwd wat een communicatieconsultant allemaal doet? Onze waarmaker Berline neemt je mee in de rubriek #deweekvan! Heb je haar gemist op Twitter vorige week? Kijk dan in dit blog met haar mee.

Leuk dat je meeleest! Communicatieconsultants hebben afwisselend werk, en dat geldt zeker ook voor mij. Ik werk momenteel namelijk voor drie opdrachtgevers: Kamer van Koophandel, Provincie Utrecht én Stichting Sociaal Fonds (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Maandag: creatief aan de slag bij KVK

Vandaag ben ik bij Kamer van Koophandel (KVK), waar ik op de afdeling IT werk als adviseur interne communicatie. Elke maandagochtend sluit ik aan bij het operationele overleg van het IT-management. Dit keer gaat de vergadering niet door, waardoor ik wat rustiger kan opstarten en mijn e-mail kan bijwerken. Daarna ga ik aan de slag met het bewerken van een aantal foto’s en video’s die vorige week zijn gemaakt. Bureaucollega Linda, ook als communicatieconsultant werkzaam voor KVK, organiseerde samen met KVK-collega’s een culture hackathon. Daarin bekeken afdelingen hoe ze de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren. Ik sluit de dag af met het filmen van een TECTALK. Deze sessies zijn geïnspireerd op de bekende TEDxTalks en worden eens per maand door collega’s georganiseerd om kennis met elkaar te delen.

Dinsdag: van paasbreak naar vlog

Werken als consultant is niet alleen uitdagend, maar vaak ook heel gezellig: ’s ochtends hebben we bij KVK een koffiemomentje met collega’s tijdens de paasbreak. Na een aantal vergaderingen ga ik aan de slag met de IT Nieuwsflits, een maandelijkse nieuwsbrief die we versturen naar collega’s binnen en buiten de afdeling. Aan het einde van de dag monteer ik een vlog over het werk van een scrumteam. Wel zo handig als je als consultant een beetje overweg kunt met een camera!

 

Woensdag: snel schakelen

Een drukke dag vandaag bij KVK! Ik sluit aan bij diverse overleggen: van een vergadering over de aankomende interne verhuizing tot een brainstorm over pizzasessies voor de hele IT-afdeling. Na afloop werk ik meteen een aantal van de benodigde teksten en middelen uit.

Tussendoor zet ik gelijk wat acties uit via de mail voor mijn opdracht bij Provincie Utrecht. Binnenkort organiseren we een feestelijke bijeenkomst voor alle partners van het project waar ik aan meewerk.  Aan het einde van de dag heb ik ook nog even telefonisch contact met een collega over een van mijn andere projecten, bij Stichting Sociaal Fonds. Daar komt een belangrijke lancering aan en ik stem af wat dat betekent voor de oplevering van onze communicatiemiddelen.

 

Donderdag: lunchen in de zon

Vandaag start ik op met mijn bureaucollega Linda, die ook een opdracht doet bij KVK. We werken allebei op de afdeling IT, waardoor we regelmatig samenwerken. Daarna zet ik de laatste puntjes op de i van de tweewekelijkse managementupdate. Ik redigeer het bericht en zet de update klaar voor verzending.

Om 12.30 uur komt Future Communication-collega Lotti langs voor een lunch in het zonnetje. Mooi moment om even bij te praten! ‘s Middags neem ik een nieuw vlog op met collega’s en schrijf ik een artikel over agile werken voor de IT Nieuwsflits. Daarna is het tijd om mijn laptop dicht te klappen en zit mijn dag er weer op.

 

Vrijdag: dagje Herculesplein

Vandaag werk ik vanuit Future Communication en staat er weer genoeg op het programma. Voor Provincie Utrecht plan ik de opname van een video-interview in. Daarna ga ik even aan de slag met het onderhoud van de website van Stichting Sociaal Fonds. Werk dat ik prima op afstand kan doen.

Samen met bureaucollega’s Bianca en Matthijs spar ik over het maken van een Future Communication-podcast. Altijd leuk om samen te brainstormen over nieuwe ideeën voor ons bureau! Ik sluit de week af met de laatste mailtjes naar opdrachtgevers en mijn urenregistratie. Tijd voor een heerlijk paasweekend!

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Berline van de Ridder 0646306759
(Vereist)