Future Communication

De Week van het Werkgeluk: onze geheimen voor geluk op de werkvloer

Oud-collega Patrice schreef een blog over hoe verschillende mensen omgaan met met hun werkgeluk. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

26 september 2019

We brengen een groot deel van onze tijd door op het werk. Daar willen we natuurlijk ook happy zijn. De Week van het Werkgeluk (23 tot 27 september) brengt werkgeluk onder de aandacht. Ook bij Future Communication staat het onderwerp op de agenda.

Tijdens onze bureaumeeting Future Forward op 3 september dompelden onze collega’s zich onder in de wereld van mindfulness. Sandra van Nispen is coach, therapeut en mindfulness-trainer en vertelde ons van alles over plezier houden in je werk en een ontspannend leven. Onze collega’s vertellen hoe zij zorgen voor geluk op de werkvloer.

Bianca Groot – managing consultant

Stil staan om verder te komen. Huh? Jazeker! Alleen als je stil bent – letterlijk en figuurlijk – voel je hoe het ervoor staat. Met je hoofd. Met je hart. Door altijd maar ‘aan te staan’, ga je hier als vanzelf aan voorbij. Dan voldoe je misschien wel aan alle verwachtingen (van wie eigenlijk?), maar wals je keihard over je eigen grenzen heen. En voel je veel te laat dat het niet meer gaat. Gelukkig maar dat het steeds normaler wordt om regelmatig even stil te staan. Of stil te zitten. Juíst als je het druk hebt! Onder het mom #ffzitten, mediteren we bij Future Communication (voor wie wil uiteraard) tien minuten per dag samen om onze focus te trainen. Gewoon, zittend op een stoel. Langzaam maar zeker verschuiven we van het druk hebben naar focus hebben. Niet alleen handig in je werkende leven trouwens #weekvanhetwerkgeluk.

Matthijs van der Laan – communicatie­consultant

In een maatschappij waar er vrijwel continu om je aandacht wordt gevraagd door onder andere deadlines en advertenties, kan het geen kwaad af en toe stil te staan bij hoe je er zelf voor staat. Hoe ik dat zelf doe? Simpel: bij afstanden onder de 30 minuten zet ik de autoradio uit en sta ik even mentaal stil bij hoe mijn dag eruitziet of hoe mijn dag is geweest. Persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn zijn thema’s die ik erg interessant vind. Natuurlijk is het aan een ieder om zelf te bepalen of en in hoeverre je af en toe stil staat bij hoe je er mentaal en fysiek voorstaat. Mensen associëren even stilstaan vaak met mediteren en krijgt al snel de stempel ‘zweverig’. Maar het is maar net waar je de focus op legt. Hetzelfde geldt voor werkgeluk. Het realiseren van werkgeluk is niet altijd eenvoudig, maar door bewust te zijn van je focus sta je mijns inziens al twee stappen voor. Werkgeluk kan immers ook in kleine dingen zitten, zoals contact met collega’s of het geven/ontvangen van een compliment.

 

Robin Trotsenburg – contentconsultant

“Oh, het is zo druk, ik heb geen tijd!” Hoe vaak ik die uitspraak eigenlijk om me heen hoor. We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt en waarin het normaal lijkt om continu bezig te zijn. Daarbij wordt (of werd) ‘druk zijn’ gezien als iets goeds, maar is dat het wel? Voor mij werkt dat niet en ik doe daarom mijn best om uit die mallemolen te blijven. Uit mijn hoofd en terug naar mijn lijf.

Ik besefte lange tijd niet hoeveel onrust en stress het geeft om niet af en toe op de rem te trappen en ging daardoor lang vol over mijn grenzen heen. Een vlieger die op ging voor werk én privé. Mijn les is dat ik op die vlakken probeer om mezelf in balans te houden. Niet makkelijk, wel noodzakelijk.

Op kantoor doe ik dat op verschillende manieren. Tijdens mijn pauzes probeer ik altijd een wandeling te maken, voor frisse lucht, natuur en beweging. Als ik aan het werk ben, neem ik af en toe afstand van mijn scherm, zoek ik contact met collega’s voor humor en opluchting en probeer ik te letten op mijn zithouding en ademhaling. Zoals ik eerder noemde: uit mijn hoofd en terug in mijn lijf. Zo houd ik het leuk voor mezelf én hopelijk voor anderen om me heen.

 

Geef je werkgeluk een boost

Wil jij na het lezen van deze tips en visies ook een boost geven aan jouw (werk)geluk? Bekijk dan de tips en blogs van Sandra.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)