Susan Versteege - Michels

De contentreis: onderzoek je doelgroep en bepaal je contentkansen

Als je een contentstrategie maakt, doe je eerst uitgebreid onderzoek. Deze stap is wat ons betreft het allerbelangrijkst. Helaas besteden veel organisaties hier te weinig tijd aan. Ze willen te snel content opleveren. Hierdoor richten zij zich vaak wel op de wensen en doelen van de organisatie. Maar niet op de behoeften van de doelgroep. Herkenbaar? Ga dan eens met je doelgroep op contentreis. En ontdek hoe je relatief eenvoudig in kaart brengt wat jouw doelgroep nodig heeft. Deze behoeften vertaal je vervolgens naar contentkansen voor jouw organisatie: de basis van je contentstrategie.

30 november 2023

De paklijst: wat neem je mee op contentreis?

  • De contentreis van Future Communication kun je hier gratis downloaden.
  • Jouw concrete doel geformuleerd als gedrag van de doelgroep. Bijvoorbeeld een regenton kopen of op de fiets naar het werk. Let op: informeren en overtuigen zijn geen doel. Het zijn middelen die jij gebruikt om je doel te bereiken.
  • De persona die een afspiegeling is van jouw doelgroep. Met meerdere persona’s maak je ook meerdere reizen. Lees hier hoe je jouw doelgroep nog concreter maakt.
  • Zo veel mogelijk data: interview je doelgroep, analyseer gedrag op je website via Google Analytics, bekijk goed wat er gebeurt op je socials, enzovoort.
  • Whiteboard of post-its met stiften.

Hoe pak je de reis aan?

We adviseren je om de reis niet alleen te maken. Doe dit samen met enthousiaste collega’s die zich goed kunnen verplaatsen in de doelgroep. De reis bestaat uit twee delen. Eerst verplaatsen jullie je in de doelgroep en doen jullie onderzoek. Wat moet je doelgroep doen, hoe pakt die dit aan, welke vragen heeft die? In de contentreis van Future Communication staat hoe je dit doet. Plan één of twee sessies van een dagdeel om alle stappen in de reis helemaal uit te werken. Je weet daarna precies wat er goed gaat en wat niet. Met deze informatie ga je in deel twee brainstormen over content. Welke contentkansen zie je?

 

Ga op contentreis met jouw doelgroep!

Wil je zelf ook op contentreis gaan? Download dan de invulbare contentreis van Future Communication via de onderstaande button.

Download het document

Hulp nodig met jouw contentstrategie?

De contentconsultants van Future Communication helpen je graag. Je kan de contentreis en de rest van je strategie volledig uitbesteden. Maar we kunnen het ook samen doen. Nieuwsgierig, geïnteresseerd, maar nog niet helemaal overtuigd? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Susan Versteege – Michels 06-81931274

Alle velden met een * zijn verplicht.

Geef kort het onderwerp van je bericht aan.
Beschrijf hier wat we voor je kunnen betekenen.