Senior Communicatieadviseur

Wij zijn Future Communication. Altijd serieus, nooit saai. Kun jij je vinden in onderstaande eigenschappen en heb je veel communicatiekennis- en ervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Organisatie

Communicatie consultant: moeiteloos schakelen

Als senior communicatie consultant werk je voor één of meerdere van onze opdrachtgevers. Je helpt hen met het oplossen van complexe communicatievraagstukken. Het ene moment buig je je over de stakeholders voor een groot infrastructureel project, het andere moment ben je de drijvende communicatiestrateeg voor een IT-traject. Je wordt uitgedaagd moeiteloos te schakelen tussen opdrachtgevers, projecten en verschillende niveaus van communicatie. Van analyse naar advies, strategie naar uitvoering, jij weet alle projectfasen naadloos op elkaar aan te sluiten.

Naast opdrachten voor klanten, werk je mee aan de ontwikkeling van Future Communication, nieuwe concepten voor klanten en commerciële kansen. Je werkt zelfstandig, organiseert je opdrachten en deelt daarbij je eigen werktijd in. Meestal werk je op de locatie van de opdrachtgever, en je kunt ook aan de slag vanuit ons kantoor in Utrecht. En krijg jij energie van het delen van jouw vakkennis en -ervaring met collega’s? Dat komt goed uit. Maandelijks delen wij kennis met collega’s tijdens ‘Future Forward’, waar je al je collega’s ontmoet.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Functie-eisen

Waarmaker gezocht

Als senior communicatie consultant ben je breed inzetbaar door je uitgebreide palet aan communicatiekennis- en ervaring. Hierdoor ben je in staat diverse communicatievraagstukken aan te pakken. Je hebt daarbij oog voor detail, politieke verhoudingen en kunt makkelijk onderbouwen waarom je bepaalde strategische keuzes maakt. Naast het feit dat je stevig in je schoenen staat en een visie hebt op communicatie, stroop je ook graag de mouwen op. Het zelfstandig ontwikkelen, presenteren en (mede) uitvoeren van slimme communicatieplannen kun je als geen ander. Je voert daarbij de regie op de uitwerking van je plannen. Van positionering tot strategie en van planning tot uitvoering: jij zet je onvermoeibaar in voor het beste resultaat. Zo ben je een echte waarmaker voor onze opdrachtgevers.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

In je bagage

 • Een communicatieopleiding (hbo/wo);
 • Ruime communicatiewerkervaring (minimaal 8 jaar);
  bij voorkeur ook aan bureauzijde;
 • Ervaring met omgevingscommunicatie-projecten is een pre;
 • Analytisch vermogen en gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen;
 • Je hebt lef en bent (zelf)kritisch;
 • Zelfverzekerd en representatief;
 • Ervaring met het bedenken en implementeren van social media en/of contentstrategieën;
 • Commercieel inzicht om commerciële kansen te spotten en te benutten.
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Aanbod

Future Communication

Wij zijn het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan. Onbevangen en opgewekt, scherp en met durf, fris en origineel. We hebben bijna 20 jaar ervaring, maar voor ons blijft elke opdracht en opdrachtgever uniek. We kennen de meest recente literatuur en laatste theorieën, maar wantrouwen sjablonen en standaardoplossingen. Als er niets op de plank ligt, is een van onze motto’s, moet je alles uit de kast halen. Voor ons zijn communicatieacties en adviezen als goede gesprekken: fris, openhartig en levendig!

Wat wij bieden

 • Een vaste baan voor minimaal 32 uur in de week.
 • Een salaris met een minimum van € 4000,- en een maximum van € 5750,- bruto, afhankelijk van je leeftijd en werkervaring bij een fulltime dienstverband (40 uur).
 • Daarnaast biedt werken bij ons de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen op allerlei gebieden.
 • Bij de secundaire arbeidsvoorwaarden horen een leaseauto, telefoon, laptop en aantrekkelijk employee benefits-pakket op het gebied van pensioenen en verzekeringen.
 • Wij bieden natuurlijk een marktconform salaris. Daarnaast kent Future Communication ook een bonusregeling.
 • Wij zijn een hecht team. Ook al zitten alle collega’s verspreid over het hele land, wij weten elkaar altijd te vinden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook bij de wekelijkse borrel en teamuitjes.
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Sollicitatie

We maken graag kennis met je

Voeg jij iets unieks toe aan ons team en wil jij jouw communicatietalent laten bloeien? Kom dan werken bij Future Communication! Onze recruiters Femke en Judith vertellen je graag alles over ons bureau. Bel voor meer informatie met Judith Spronk: 06-28624692 of Femke Menkveld: 06-11041776.

Sorry, your browser does not support inline SVG.