Managing Consultant Content & Online (32-40 uur)

Introductie

Een team van (online) contentconsultants aansturen/coachen, meedenken over bedrijfsvoering van het grootste communicatieadviesbureau van Nederland én zelf ‘met je poten in de klei’ als online (eind)redacteur en projectmanager? Dan is dit jouw kans!

Organisatie

Wie zijn wij?

Wij zijn het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan. Als echte Waarmakers zijn we onbevangen, scherp, fris en we gaan door tot het af is. We hebben 20 jaar ervaring, maar voor ons blijft elke opdracht en opdrachtgever uniek. Wij zijn een hecht team. Ook al zitten alle collega’s verspreid over het hele land, wij weten elkaar altijd te vinden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook bij de wekelijkse borrel, Vakimpulsen, Future Forwards en andere teamuitjes.

Functie

Wij zoeken een veelzijdige collega die verantwoordelijk is voor de dagelijkse operationele gang van zaken in het contentteam. Dit team bestaat uit zo’n 12 tot 15 contentconsultants. Zij werken (in teamverband) direct voor opdrachtgevers of samen met communicatieconsultants aan uitdagende projecten. Samen met dit team runnen we 3-4 langdurige contracten voor landelijke opdrachtgevers, naast andere losse ad-hoc aanvragen. De werkzaamheden van het contentteam zijn daarom zeer divers. Denk aan redactiewerk, het ontwikkelen van online contentstrategieën, SEO/SEA-advies en -implementatie, het inrichten en beheer van websites en social media.

Wat ga jij doen?

De rol van managing consultant Content en Online is een afwisselende rol met de volgende werkzaamheden:

Team:

Je draagt zorg voor kwaliteit en de vakinhoudelijke doorontwikkeling van je contentteam (10-15 mensen) op het vlak van (online) redactioneel werk. Je coacht en begeleidt je teamleden in een open sfeer naar een hoger niveau, zodat ze groeien in hun rol. Daarnaast houd je regie op de beschikbaarheid en inzet van je teamleden op content en online opdrachten – in afstemming met onze twee recruiters.

Uitvoering opdrachten:

Als ‘meewerkend voorvrouw-/man’ voer je zelf ook opdrachten uit in de rol van projectmanager of (eind)redacteur. En op piekmomenten kan je de flexibiliteit bieden om bij te springen waar nodig. Of je bent als strateeg aan een opdracht verbonden en zet samen met collega’s en opdrachtgever de koers of strategie uit met bijbehorend plan van aanpak, waarna het team daarna aan de slag gaat met de uitvoering.

Accountmanagement:

In de rol van managing consultant ben je ook accountmanager. Je bent eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten met wensen op het gebied van content en online. Je haalt bij hen de klantvraag op, zorgt voor de opstart en inregeling van een opdracht, monitort de voortgang van projecten en opdrachten. Tijdens lopende opdrachten bewaak je de kwaliteit, capaciteit, continuïteit en tevredenheid- van zowel de klant als je team.

Nieuwe opdrachten binnenhalen:

Je pakt losse (ad hoc) aanvragen voor nieuwe opdrachten op. Van een consultant intern, van een potentiële opdrachtgever of een aanvraag vanuit bestaande grote klanten. Je duikt erin, denkt mee over het plan van aanpak, kijkt wie de opdracht uiteindelijk kan gaan uitvoeren, over welke periode, tegen welk tarief en verwerkt dit in een aantrekkelijk voorstel/offerte. Als je de opdracht binnenhaalt geeft dat een enorme kick! Je start daarna de opdracht op en zorgt dat deze opdracht administratief goed wordt ingeregeld. Je regelt de afspraken intern en met de klant die daarvoor nodig zijn. Vervolgens monitor je op de achtergrond de voortgang.

Lid van het MT:

Je neemt deel aan het managementteam van Future Communication, waarin je uitgenodigd wordt actief mee te denken over en bij te dragen aan praktische bureauzaken en de bureaustrategie op de lange termijn.

Functie-eisen

Wat neem je mee?

Je hebt een HBO of academische opleiding journalistiek en/of communicatie. Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring als contentmanager/ adviseur/ eindredacteur. Je beheerst de Nederlandse taal tot in de puntjes; Je weet teamleden te motiveren en inspireren. Je hebt in de loop van de jaren een netwerk opgebouwd en weet wat er speelt op jouw vakgebied.

Daarnaast zien we graag:

Relevante en aantoonbare ervaring met:

  • leidinggeven/ coachen team
  • (eind)redactie diverse kanalen/middelen
  • projectcoördinatie en –management
  • commerciële kansen zien en benutten
  • offertes en aanbestedingen
  • werken bij een bureau (is een grote pre)
  • Een waarmakersmentaliteit!
  • Relativeringsvermogen en humor.

Aanbod

Wat bieden we jou?

Naast een plek binnen het leukste én grootste communicatieadviesbureau van Nederland, bieden we je natuurlijk een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en de beschikking over een smartphone, laptop en leaseauto. Wij bieden ruim voldoende persoonlijke en inhoudelijke ontwikkelingsmogelijkheden in combinatie met een goede balans in werk en privé.

Inlichtingen

We maken graag kennis met je!

Voeg jij iets unieks toe aan ons bureau en wil jij jouw communicatieambities verder uitbouwen? Kom eens koffie drinken!

Neem contact op met onze recruiters Judith Spronk, 06 28624692, Femke Menkveld, 06 11041776 of met onze directeur Wout Dekker, 06-53426172.

Zij vertellen je graag alles over ons bureau en de functie.

Meteen solliciteren kan natuurlijk ook! Wij zijn razend benieuwd naar jouw cv en motivatie. Stuur deze uiterlijk vrijdag 13 december a.s. naar Femke en Judith via recruitment@futurecommunication.nl.

Sollicitatie

Femke Menkveld, tel: 030 219 38 51

Sorry, your browser does not support inline SVG.