Contentconsultant (32-40 uur)

Ben jij die (online) contentspecialist met enkele jaren ervaring? Weet jij gebruikers én klanten te raken met jouw inzicht in data, het ontwikkelen van strategieën, het geven van adviezen en het creëren van content? En draai jij je hand ook niet om voor het betere redactiewerk? Lees dan vooral verder!

Organisatie

Wie zijn wij?

Future Communication is het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland en we groeien nog steeds. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan; onbevangen en opgewekt, scherp en met aandacht, fris en origineel.

We hebben meer dan 20 jaar ervaring, maar voor ons blijven elke opdracht en opdrachtgever uniek. Voor ons zijn communicatieacties en -adviezen als goede gesprekken: verbindend, openhartig en levendig!

Functie

Wat ga je doen?

Als contentconsultant ziet jouw dag er nooit hetzelfde uit. Je werkt voor een of meerdere van onze opdrachtgevers en bent van begin tot eind betrokken bij de opdracht. Je coördineert, geeft advies én voert uit. De ene keer ontwikkel je een contentstrategie, een contentkalender, duik je in de statistieken en ben je verantwoordelijk voor contentmanagement. De andere keer redigeer je lijvige onderzoeksrapporten of webteksten, adviseer je over het opzetten van een nieuwe website en denk je na over usability, customer journey en A/B-testing. Je haalt je energie uit het kennen van de doelgroep; weten waar ze zich bevinden en ‘what makes them tick’.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Wat neem je mee?

In je bagage:

 • Een communicatie- en/of marketingopleiding (hbo/wo)
 • Minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring; waaronder (Rijks)overheid
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van social media- en/of contentstrategieën
 • Je vindt snel je weg in ingewikkelde materie, werkt zorgvuldig en je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheden
 • Kennis van en ervaring met behoeftenonderzoek (usability, customer journey), beeldbewerkingsprogramma’s en contentmanagementsystemen; bij voorkeur Platform Rijksoverheid Online (PRO);
 • Gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen;
 • Inzicht om commerciële kansen te spotten en te benutten;
 • Je bent analytisch sterk en hebt uitstekende kennis van online marketingkanalen en digitale communicatiemiddelen.
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Aanbod

Wat wij bieden

Je hebt veel vrijheid én veel verantwoordelijkheid. Je werkt zelfstandig, organiseert je opdrachten zelf en deelt daarbij je eigen werktijd in. Meestal werk je op de locatie van de opdrachtgever (afhankelijk van de coronamaatregelen), maar je kunt ook aan de slag vanuit ons kantoor in Utrecht. Krijg jij energie van anderen inspireren? Dat komt goed uit. We zijn een hecht team. Zelfs in coronatijd! Met ons #WAT programma (working apart together) en digikoffiemomenten bijvoorbeeld. Maar ook op inhoudelijk vlak ontmoeten we elkaar tijdens de maandelijkse online Future Forward en trainingen van de Future Academy.

Verder bieden we:

 • een vaste baan voor minimaal 32 uur in de week;
 • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden; o.a. in onze eigen Future Academy;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden (leaseauto, telefoon, laptop en aantrekkelijk employee benefitspakket op het gebied van pensioenen en verzekeringen);
 • marktconform salaris.

Future Communication

Wij zijn het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan. Onbevangen en opgewekt, scherp en met durf, fris en origineel. We hebben bijna 20 jaar ervaring, maar voor ons blijft elke opdracht en opdrachtgever uniek. We kennen de meest recente literatuur en laatste theorieën, maar wantrouwen sjablonen en standaardoplossingen. Als er niets op de plank ligt, is een van onze motto’s, moet je alles uit de kast halen. Voor ons zijn communicatieacties en adviezen als goede gesprekken: fris, openhartig en levendig!

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Inlichtingen

Femke Menkveld: 030 219 38 51

Sollicitatie

We maken graag kennis met je

Voeg jij iets unieks toe aan ons team en wil jij jouw communicatietalent laten bloeien? Kom dan werken bij Future Communication! Onze recruiters Femke en Judith vertellen je graag alles over ons bureau. Bel voor meer informatie met Judith Spronk: 06-28624692 of Femke Menkveld: 06-11041776.

Sorry, your browser does not support inline SVG.