Sabine de Brouwer

Schiphol verbouwt Terminal 1 zonder de operatie stil te leggen

 

Oud-collega Sabine deed een tof project voor de SchipholBenieuwd naar de aanpak en het resultaat? 

Schiphol is altijd in ontwikkeling. Op dit moment verbouwt Schiphol Terminal 1 voor passagiers die van en naar Schengenlanden reizen. In de vertrekhal wordt een volledige nieuwe tussenverdieping gebouwd. Ook in het winkelgebied achter de veiligheidscontrole (Lounge 1) worden routes aangepast en het aanbod aan voorzieningen vergroot.

 

Vraag

Terminal 1 wordt verbouwd, terwijl de operatie gewoon doorgaat. De vraag? Help ons om begrip te kweken bij onze reizigers, verras hen tijdens het verbouwingsproces, laat zien wat voor gave, toekomstgerichte aanpassingen worden doorgevoerd. Met andere woorden: hou de klantbeleving op peil tijdens de verbouwing en zorg voor een glimlach op het gezicht van onze passagiers.

Meer weten?

Stel je vraag

Aanpak

Oud-collega Sabine de Brouwer (voorheen communicatieadviseur bij Future Communication) was namens ons bureau als communicatieadviseur betrokken bij het project: “In de bouw worden veel stofschotten en hekken gebruikt, deze bekleed ik met mooie designs en boodschappen. Het is mijn uitdaging om de belemmeringen van de verbouwing om te buigen in een kans. Toch hoeft de focus niet continu te liggen op de verbouwing. Successen en mijlpalen mogen ook gevierd worden. Dat is precies de reden waarom een vernieuwde businessclass lounge feestelijk is heropend en de bouwers het hoogste punt vieren met pannenbier. Tijdens dit soort momenten staat de waardering voor de mensen die dagelijks met de verbouwing te maken hebben centraal.”

“Natuurlijk zijn de reizigers niet de enige doelgroep van deze grootschalige verbouwing. Schiphol heeft te maken met verschillende stakeholders, die alle dagelijks werken aan een positieve reizigerservaring. Denk hierbij niet alleen aan het projectteam en interne medewerkers, maar bijvoorbeeld ook aan de securitymedewerkers, airlines en concessionarissen. Het is goed mogelijk dat horeca- en winkelhouders hinder ondervinden van de verbouwing. Dat maakt het noodzakelijk dat zij worden meegenomen in alle communicatie en achter de verbouwingsplannen staan.”

Resultaat

“De klantbeleving van de reizigers wordt tweemaandelijks gemeten en tot op heden is die in Vertrek 1 tijdens de verbouwing niet gedaald. Door de klantbeleving te meten, kan ik blijven sturen in mijn aanpak.”

 

Looptijd opdracht

De verbouwing van geheel Terminal 1 duurt tot medio 2022. Vertrek 1 werd afgerond in de zomer van 2021. De uitvoering van Lounge 1 startte in 2022.

Wat de klant vindt

“Bij een grootschalige verbouwing zoals deze komt veel kijken en vraagt een grondige voorbereiding. Sabine weet complexe, moeilijke vragen om te zetten in een plan van aanpak met praktische acties. Ze heeft snel haar weg gevonden en acties omgezet in resultaten in de complexe omgeving van Schiphol, waarbij veel stakeholders, belangen en afhankelijkheden meespelen. Bovendien heeft Sabine een fijne persoonlijkheid waardoor ik het samenwerken met haar als zeer effectief en prettig beschouw.”

Dennis Stout Director project Redevelopment Terminal 1 bij Royal Schiphol Group

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of weten wat wij voor jou of jouw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)