Martijn Schouwstra

Samen met Provincie Noord-Brabant naar een circulaire samen­leving

 

Oud-collega Martijn deed een tof project voor Provincie Noord-BrabantBenieuwd naar de aanpak en het resultaat? 

Provincie Noord-Brabant heeft een grote ambitie: een 100% circulaire samenleving in 2050. Dit is een economie waarin grondstoffen continu opnieuw worden gebruikt en materialen in de kringloop blijven en hun waarde behouden. In Brabant wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe circulaire business- en verdienmodellen en het tegengaan van verspilling. De samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven is daarbij van groot belang. Het project is bekend onder de naam Cirkelstad Brabant.

 

Vraag

Oud-collega Martijn Schouwstra was namens Future Communication als communicatieadviseur betrokken bij het project: “Aan mij is gevraagd diverse evenementen te organiseren, om zo de uitwisseling van kennis rondom het onderwerp circulariteit te vergroten en belangrijke spelers samen te brengen.

Aanpak

“Allereerst is mij gevraagd om diverse bijeenkomsten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te organiseren. Een bijeenkomst is natuurlijk dé uitgelezen manier om beweging rond een bepaald thema op gang te brengen en verbinding op verschillende niveaus te creëren. Ook heb ik tijdens de Week van de Circulaire Economie een lunchsessie georganiseerd voor de medewerkers van de Provincie Noord-Brabant, zodat zij op een inspirerende wijze kennis maakten met het onderwerp.

Inmiddels is mijn opdracht uitgebreid en houd ik mij bezig met meerdere communicatietaken. Zo heb ik interne processen inzichtelijk gemaakt, gestroomlijnd en begeleid, schrijf ik artikelen over circulaire handelingsperspectieven én houd ik mij bezig met het bouwen van een community in het kader van Cirkelstad Brabant. Mijn advies? Een gefaseerde aanpak, waarbij de kring van ambassadeurs steeds verder wordt uitgebreid.”

Resultaat

De evenementen zijn allemaal naar wens verlopen. Uit een kleine steekproef onder de deelnemers blijkt dat zowel de conferentie als het inspiratieprogramma voldeed aan de verwachtingen. Quotes als “Mooi initiatief, motiverend, inspirerend en leerzaam”, zijn de revue gepasseerd. Ook de interne bijeenkomst is in de smaak gevallen, waarbij enkele collega’s al direct zelf stappen hebben ondernomen om bij te dragen aan de nieuwe circulaire economie.

Wat de klant vindt

“Martijn is prettig in de omgang en inhoudelijk goed. Het is makkelijk om werk aan hem over te laten, waarbij ik makkelijk kan concentreren op andere zaken. Ik weet dat de details goed zijn geregeld. Neem bijvoorbeeld de Dutch Design Week, dat is een enorm succes geworden.”

Rolf Gerritsen projectleider Circulaire Economie

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of weten wat wij voor jou of jouw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)