Future Communication

Communicatie met bewoners voor de BIOBased proeftuin

 

Oud-collega Nadine heeft een tof project gedaan voor Provincie Noord-Holland. Benieuwd wat zij deed en wat het resultaat was? Lees snel verder.

 

Begin 2019 was de N231 in Amstelveen en Aalsmeer aan onderhoud toe. Als onderdeel van de herstelwerkzaamheden is de Bosrandweg als biobased proeftuin ingericht. In en op de weg worden verschillende biobased materialen getest, denk bijvoorbeeld aan koolzaadolie in het asfalt en verkeersborden van gelamineerde bamboestokken en bioploastic. Ook zijn er biobased materialen verwerkt in de lichtmasten, trottoirbanden en faunapassages.

 

De vraag

Provincie Noord-Holland, verantwoordelijk voor de herstelwerkzaamheden, vragen ons om in- en extern te communiceren over de werkzaamheden, het organiseren van verschillende informatiebijeenkomsten én het ontwikkelen van een projectwebsite.

Aanpak

Nadine Biegstraaten was namens Future Communication als communicatieadviseur betrokken bij het project: “Mijn werkzaamheden omtrent de biobased proeftuin waren zeer divers. Zo startte ik met het opzetten van een gedegen communicatiestrategie. Waarna ik een startbijeenkomst, een informatiebijeenkomst én een open dag organiseerde.

“Ook heb ik, samen met Dura Vermeer, een projectwebsite ontwikkeld: biobased proeftuin. De oprichting van een publieksinformatiepunt was tevens één van mijn kerntaken. Het informatiepunt stond gedurende de werkzaamheden op locatie om bezoekers te laten zien wat een biobased proeftuin precies inhoudt. Zo kon men het verschil tussen de verschillende soorten asfalt zien en de diverse natuurlijke materialen voelen.

“Op het gebied van interne communicatie heb ik ook meters gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten voor intranet en het selecteren van beelden voor de zuilen in de hal van het Provinciehuis, om zo ook mijn collega’s te informeren over de biobased proeftuin, duurzaamheid en circulariteit.”

Het resultaat

“Het resultaat? Meer naamsbekendheid op in- én extern vlak. Niet alleen heb ik een duidelijk beeld kunnen geven van wat biobased werken nu precies inhoudt, ook de zichtbaarheid in de omgeving is vergroot. Tot slot wordt de proeftuin in de komende jaren geëvalueerd. De resultaten deel ik op een later moment graag met jullie!”

Wat de klant vindt

“Nadine is behulpzaam en proactief. Daarnaast is ze sociaal, kundig en leergierig. Ze is een prettige samenwerkingspartner. De open dag was erg goed geregeld.”

Adrie van Hoekelen projectmanager Biobased proeftuin bij provincie Noord-Holland

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of weten wat wij voor jou of jouw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)