« Naar het blogoverzicht

#deweekvanAnne: een kijkje in de werkweek van een communicatieconsultant

Benieuwd wat een communicatieconsultant allemaal doet? Onze waarmaker Anne neemt je mee in de rubriek #deweekvan! Heb je haar gemist op Twitter of LinkedIn vorige week? In deze blog blikt zij terug op haar week.

De week van een communicatieconsultant is elke week weer anders. Aan de hand van een afwisselende week laat ik je zien welke leuke uitdagingen, kansen en leermomenten er afgelopen week op mijn planning stonden.

Maandag

Vandaag heb ik de training ‘Adviseren met invloed’ van Linda Tolboom met negen andere collega’s. Bij Antropia in Driebergen gingen we aan de hand van onze Insight Discovery profielen aan de slag. We leren slim(mer) adviseren en invloed uitoefenen op onze gesprekken en gesprekspartners. 1 juli gaan we verder met deze leerzame training.

Dinsdag

Ik werk vandaag in het duurzame gemeentehuis van Gemeente Zuidplas. De drukbezochte opening van dit gemeentehuis afgelopen pinksterweekend heb ik georganiseerd. In twee feestelijke dagen werden partners en inwoners rondgeleid door het gemeentehuis. Daarnaast was er muziek, een speurtocht en verschillende kunstexposities. Echt twee drukbezochte topdagen! Daarnaast doe ik ook de interne communicatie van de organisatieontwikkeling. Door het delen van inspirerende voorbeeldinitiatieven via het intranet en interactieve bijeenkomsten stimuleren we verandering in de organisatie.

Woensdag

Vanmorgen bij gemeente Zuidplas om onder anderen het vervolg van mijn klus te bespreken. Ik blijf 16 uur in de week tot het eind van het jaar voor Zuidplas werken om de communicatieafdeling te ondersteunen en de interne communicatie van de organisatieontwikkeling te vervolgen. Later die dag pak ik een heerlijke lunch mee op ons kantoor in Utrecht . Daarna bereid ik me voorop C-Day. (Future Communication is sponsor van C-Day). Een deel van de aankleding van onze stand zie je op de foto’s. Met een volgepakte auto ging ik die dag naar huis.

Donderdag

Wervelende dag vandaag op C-day; het jaarlijkse communicatiecongres van Logeion. Tijdens het congres kon men in onze stand draaien aan ons Future-rad en een zaadbom, workshop of adviesgesprek winnen, omdat Future Communication 20 jaar bestaat, trakteren we. Daarnaast ging ik naar twee leerzame fasterclasses over ambassadeursstrategie en de introverte evenementbezoeker. C-day kwam tot een eind met een nuchtere en grappige afsluiting van Japke-d. Bouma en de uitslag van de Communicatieman/vrouw en -talent. Beide winnaars zijn door FC-collega’s aangedragen!

Vrijdag

Vrijdag compenseerde ik in de ochtend een aantal overuren, maar ging ik op weg naar Gouda toch nog even langs gemeente Zuidplas voor een aantal afspraken. Vervolgens sluit ik #deweekvananne gezellig af samen mijn collega’s met private dining in Gouda bij kookhuis Jantrus. Dit restaurant heeft een 9,8 op TheFork (voorheen IENS) en dat was te proeven. Een topavond, waarbij we aan de lopende band in een deuk lagen van het lachen. Heerlijk!

Ook benieuwd naar de volgende #deweekvan? Houd ons Twitteraccount in de gaten.