Waar wij goed in zijn

Kernwoorden case

25 jaar Communicatie Event Future Communication Jubileumevent Nationale Hypotheek Garantie NHG

Future Communication organiseert jubileumevent voor NHG

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) werkt dagelijks aan een goed functionerende woningmarkt voor iedere Nederlander. Veel consumenten met een woonwens lopen tegen drempels aan bij een hypotheekaanvraag, omdat ze afwijken van de standaard. Denk aan starters, flexwerkers, ondernemers en senioren. Soms hebben zij een steuntje in de rug nodig. NHG zorgt ervoor dat deze groepen ook een hypotheek kunnen krijgen, door maatwerk in woonfinanciering te stimuleren.

De vraag van NHG

NHG bestond in 2019 25 jaar en vroeg Future Communication een jubileumevenement te organiseren. Een inspirerend en interactief event, waarin NHG nieuwe inzichten presenteert met een blik op de toekomst. Inge de Kruijf, communicatieconsultant bij Future Communication: “De invulling van het jubileumevenement en de communicatie hieromheen moesten ondersteunend zijn aan de positionering die NHG voor ogen heeft voor de toekomst. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd, stelden wij samen met medewerkers van NHG het programma voor dit evenement op.”

Onze aanpak

NHG draagt samen met partners bij aan verantwoorde woonfinanciering en een gezonde woningmarkt. Future Communication koos ervoor om deze maatschappelijke waarde tijdens het event te laten zien. Inge: “We wilden ook het feestelijke aspect niet uit het oog te verliezen, want een 25-jarig bestaan mag gevierd worden. Het is een mooi moment om samen terug te blikken én vooruit te kijken.” Het event vond plaats in Mediaplaza, gevestigd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is een imposante en futuristische omgeving nabij het nieuwe kantoorpand van NHG. Grote (internationale) sprekers kregen een prominente rol tijdens de informatieve en interactieve middag. We kozen voor een combinatie van werkvormen, onder andere een interactieve Mentimeter-sessie om in gesprek te gaan met het publiek.

Het resultaat

Madelon Rooderkerk, senior communicatieadviseur bij NHG: “Het jubileumevent was een groot succes. Alles was tot in de puntjes geregeld. In totaal mochten we die middag ruim 150 gasten verwelkomen en Future Communication heeft een belangrijke bijdrage geleverd om dit in goede banen te leiden.” Iedereen werd feestelijk ontvangen en mocht luisteren naar de inspirerende en lovende woorden van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Gerry McGovern, expert op het gebied van customer experience, deelde zijn visie op de toekomst van digitalisering en maatwerk. We sloten de middag af met een gezellige netwerkborrel, waar mooie herinneringen zijn opgehaald.