Future Communication

Zes tips voor een (startende) adviseur

Oud-collega Paulien schreef een blog over haar ervaring als communicatieadviseur. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

25 mei 2018

Een tijdje geleden gaf ik een gastcollege op de Hogeschool Utrecht, aan bijna afgestudeerde communicatiestudenten. Uitgenodigd om iets te vertellen over de ervaringen als Young Professional, als consultant. Naast mijn werk als communicatieconsultant bij Future Communication geef ik ook les op de Fontys Hogeschool Communicatie. Het geven van dit college was dan ook voor mij een perfecte combi: als gastdocent mijn ervaringen delen over het consultantvak. Die lessons learned, ervaringen, tips of hoe je ze ook wilt noemen: ik deel ze graag met je. Waarom? Omdat je er misschien iets aan hebt. Of omdat je misschien nog aanvullingen hebt waar ik weer van kan leren.

 

1. Vertrouw op jezelf

Je levert hoe dan ook een bijdrage en je buikgevoel is meestal juist. Durf je mond open te trekken en vragen te stellen, vooral als je iets niet begrijpt.

 

2. Leer de organisatie kennen

Weet bij wie je aan moet kloppen en bouw een goede relatie op met ICT en het secretariaat. Weet wanneer belangrijke overleggen plaatsvinden. Zo kan je jezelf binnen de organisatie beter profileren.

 

3. Weet waar je het over hebt

Luister actief naar anderen en bijt je vast in de inhoud, zodat je expert bent in jouw onderwerp. Zo maak je jezelf onmisbaar.

 

4. Zet de boel eens op z’n kop

Wie zegt dat “het zo moet”? Probeer nieuwe methoden uit en kijk welke het beste werkt. Doe voorstellen om processen beter en de organisatie communicatiever te maken.

 

5. Houd het resultaat voor ogen

Weet wat je doelen zijn en doe alles om deze zo efficiƫnt mogelijk te behalen. Zorg dat je altijd uit kan leggen waarom je bepaalde keuzes maakt.

 

6. Verwacht niet te veel

Verwacht niet te veel van jezelf, en verwacht niet te veel van anderen. Hoe graag je het ook zou willen, jouw bijdrage gaat een organisatie niet direct veranderen. Loop jezelf dus niet voorbij.

Behoud je energie en streef naar het maximaal haalbare. Maar denk vooral even terug aan deze tips als een opdracht misschien net even wat minder gaat. Ontdekken, durven en heel veel ervaringen op doen. Heel veel succes en geniet!

Meer weten?

Wil je een keertje sparren met een van onze communicatieconsultants? Neem contact op en kom snel langs voor een kopje koffie of thee!

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)