Logo Cohedron
Future Communication

Wereldboe­kendag

Ons redactieteam schreef een blog over allerlei boekentips die gaan over het vakgebied communicatie. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

23 april 2018

Vrouw in groene trui zit op een bank en heeft een beker koffie in haar hand. Ze lacht naar een man in een okergele trui.

Welke communicatieboeken raden onze collega’s je aan? Lees de boekentips in dit blog.

 

Collega Mirjam van Horssen

‘Hardhorend’ is communicatieboek dat ik vorig jaar las en direct indruk maakte. Het biedt je geen nieuwe luistervaardigheden, maar geeft je inzicht in dat luisteren geen ‘ontvangen’ is, maar ‘geven’; door te luisteren geef je erkenning aan de ander. En DAAR draait het om. En pas wanneer je aanvoelt wat die ander voelt (of bezighoudt), en durft te voelen wat dat bij jou doet, pas dan kun je echt horen wat er wordt gezegd en waarom. Misschien klinkt het was zweverig wanneer ik de essentie van dit boek nu in een paar regels samenvat, maar het is in feite een heel praktisch, lekker leesbaar werkboek. Ik raad het iedereen aan! Schrijver en trainer Harry van de Pol is een authentieke en boeiende verteller en door de vele praktijkvoorbeelden die hij noemt, wordt het boek nergens te theoretisch. #aanrader

Collega's buiten aan een tafel met een laptop die overleggen

Collega Wout Dekker

Mijn favoriete communicatieboek is ‘De 5 frustraties van teamwork’ door Patrick Lencioni. Niet echt een communicatieboek eerlijk gezegd maar wel een boek dat alle communicatiecollega’s zouden moeten lezen. Patrick Lencioni laat zien waarom samenwerking in teams vaak moeilijk is en wat je eraan kunt doen om het wel te laten werken. Als communicatieprofessionals werken we vaak in teams samen met allerlei soorten mensen en zeg nou zelf, vaak is dat best moeilijk.  Als je dit boek hebt gelezen en je bewust bent van die 5 frustraties gaat de samenwerking voortaan veel beter. Echt waar, zelf gemerkt…

Oud-collega Pieter Roos

In 2004 kwam er een boekje uit ‘Door rood en spook gereden’. Samengesteld door Onze Taal en het boekje is een bloemlezing van allerlei taalkronkels uit de media. Behalve dat het vermakelijk is, is het ook een mooie manier om alert te blijven hoe je iets opschrijft. Erg vermakelijk en to the point.

 

Heb je een goede boekentip of zelf een interessant communicatieboek geschreven dat we echt moeten lezen? Neem contact op en laat het ons weten.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Logo Cohedron
Future Communication 316 41 14 51 37

Alle velden met een * zijn verplicht.

Geef kort het onderwerp van je bericht aan.
Beschrijf hier wat we voor je kunnen betekenen.