Kitty Fortman van Future Communication.
Kitty Fortman

Wat doet een consultant? Vijf voordelen op een rij.

Collega Kitty praat je bij over de voordelen van werken als consultant bij een van de grootste communicatieadviesbureaus van Nederland.

Koffie drinken?

29 maart 2022

De voordelen van een consultant

Consultants heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar hoe ziet de gemiddelde dag van een consultant eruit? En is dat een beetje leuk? Bij Future Communication werken ongeveer 80 content- en communicatieconsultants. Wat zijn volgens hen de grootste voordelen van het consultancy-vak?

redacteur

1. Je raakt nooit in een sleur

Je adviseert een bedrijf als expert, springt bij tijdens een (kort of lang) project of je werkt ergens op interimbasis. Een ding is zeker: jouw ‘dienstverband’ bij de opdrachtgever is tijdelijk. Daarbij komt dat iedere organisatie, opdracht en opdrachtgever anders is. Geen een dag is dus hetzelfde. Dat betekent dat je nooit in een situatie komt waar je jaar in, jaar uit met dezelfde terugkerende taken te maken krijgt. Voor jou geen sleur!

 

2.     Vaste club (communicatie-)collega’s

Je opdrachten wisselen, maar je werkgever blijft hetzelfde. Dat geeft je een solide thuisbasis met vertrouwde collega’s. In ons geval heeft bijna iedereen een communicatieachtergrond. Dus het is niet alleen een vertrouwde omgeving, maar biedt ook een enorme bron van kennis en inspiratie. Loop je vast of heb je behoefte om met iemand te sparren? Er staat altijd iemand voor je klaar.

3. Eigen verantwoordelijkheid én vrijheid

Als ‘externe’ heb je een andere rol dan wanneer je vast in dienst bent. Jij zorgt voor een frisse blik die de organisatie nodig heeft. Vaak kom je terecht in een team dat al langer samenwerkt en moet je zo snel mogelijk je weg vinden in het bedrijf, de vaktermen en de opdracht. Ondanks dat je onderdeel bent van een team, werk je onafhankelijk. Dit zorgt ervoor dat je objectiever naar problemen kijkt dan wanneer je vast in dienst bent. Dit vraagt tevens om een bepaalde mate van zelfstandigheid en lef. Hoe meer ervaring je hierin hebt, hoe beter het je afgaat. Deze uitdaging geeft je ontzettend veel eigen verantwoordelijkheid én vrijheid.

 

4. Je bent nooit uitgeleerd

Je krijgt een kijkje in verschillende keukens en daar leer je ontzettend veel van. Iedere organisatie zit weer anders in elkaar, heeft een andere bedrijfscultuur én je werkt met veel verschillende mensen samen. Je hebt dus een steile leercurve waarbij je naast je eigen werk ook nog eens kunt meekijken en leren van collega’s. Daarnaast bieden bureaus vaak een opleidingsprogramma, dat zich naast vakinhoud ook richt op vaardigheden. Het is immers belangrijk dat jij je goed kan presenteren en aanpassen aan de verschillende mensen en organisaties en altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Bij Future Communication hebben we bijvoorbeeld de Future Academy; ons eigen opleidingsaanbod met verschillende groeipaden op het gebied van onze expertises: omgevingscommunicatie, interne communicatie en content.

5. De rest van je carrière profijt

Niet geheel onbelangrijk: je bouwt aan je carrière! Je werkt voor verschillende organisaties en bouwt dus een schat aan ervaring op. Dit staat goed op je CV en laat zien dat jij overal je weg kunt vinden. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je écht goed in bent en wat het beste bij je past. Bovendien voer je als consultant relatief veel sollicitatiegespreken (voor losse opdrachten), waardoor deze gesprekken je steeds beter afgaan. Die ervaring neem jij mee naar een sollicitatie voor je volgende baan, mocht je die ooit nog willen.

Extra voordeel: de Future Communication-bonus

De consultants die bij ons werken, hebben natuurlijk nog een extra voordeel: een warme en gezellige club collega’s. Ondanks dat iedereen verspreid door het land werkt, hebben we een hechte band. We organiseren veel activiteiten die deze band versterkt. Zowel online, als live. Met als absoluut hoogtepunt – vlak voor coronatijd – een weekendtrip naar Lille. Inclusief: hilarische busrit met quiz, speurtocht door de stad, uitgebreid dineren, karaoke zingen en veel kaas.

 

Benieuwd geworden?

Wil je nóg meer weten over de voordelen van het consultancy-vak? Kom naar het Future First Date restaurant op 21 april tussen 16:30 en 19:30 om laagdrempelig en vrijblijvend al je vragen te stellen. Onze recruiters kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

 

Meld je aan voor Future First Dates

Meer weten over werken als consultant?

Future Communication is een speeltuin, voor wie graag in het diepe springt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Je krijgt jaarlijks een opleidingsbudget dat je kunt besteden aan onze Future Academy met incompany trainingen, coaching en intervisie. Je wordt gekoppeld aan een managing consultant en een buddy, die je wegwijs maken en helpen bij jouw ontwikkeling. En ‘on the job’ leer je misschien wel het meest, want waar krijg je de kans om in korte tijd in zoveel keukens te kijken?

Zit waarmaken in jouw genen en veer je op van verandering? Neem contact op met onze recruiters en stel ze al jouw vragen. Hopelijk zien wij je dan snel terug tijdens een kennismakingsgesprek.

Logo van Future Communication
Recruitment Future Communication 030 219 38 51
(Vereist)