Future Communication

Social media day 2020: 6 tips om goed voor de dag te komen op social media

Oud-collega Nadine schreef een blog over tips hoe jij zakelijk met social media aan de slag kan gaan. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.
 

Meer weten?

30 juni 2020

We kunnen niet meer zonder en het heeft veel invloed op ons leven: sociale media. En het lijkt alleen maar nog belangrijker te worden. Vandaag is het wereldwijde sociale mediadag en daarom deelt Nadine (beheerder van onze eigen kanalen) een aantal tips om je socialmediakanalen op weg te helpen.

 

1. Stel een strategie op

Voor je start met het gebruiken van sociale media is het belangrijk om een strategie op te stellen. Want voor wie ga je content maken? Bepaal wie je doelgroep is, wat je tone of voice wordt en welke kanalen je gaat inzetten. Waar zit je doelgroep en hoe kun je ze het beste bereiken?

 

2. Omschrijf je doelgroep

Wat willen ze weten en/of waar liggen hun interesses? Probeer erachter te komen wie je doelgroep exact is en welke interesses zij hebben. Veel socialmediakanalen bieden je deze inzichten. Hiermee kan je je doelgroep goed omschrijven.

 

3. Stel doelstellingen en KPI’s op

Zo maak je je content meetbaar en kun je zien welke resultaten je boekt en waar je nog moet bijsturen. Denk bijvoorbeeld aan een maandelijks overzicht en kwartaalrapportages. Gebruik hiervoor een tool, zoals Google Analytics.

 

4. Stel een contentkalender op en werk vooruit

Zo weet je wat er de komende tijd aan gaat komen. Een handige tool hiervoor is bijvoorbeeld Trello. Maak hierin een mooi overzichtelijke planning per dag, week of maand.

 

5. Maak content passend voor elk kanaal

Maak content passend voor het kanaal. Elk kanaal is anders en op elk kanaal gedraagt je doelgroep zich anders, of is je doelgroep anders. Zo is bijvoorbeeld LinkedIn heel passend om je merkverhaal te vertellen.

 

6. Maak afbeeldingen bij de berichten

Ben je geen expert in Photoshop? De tool Canva biedt ook heel veel. Bij het maken van een afbeelding moet je rekening houden met de afmetingen van de afbeelding; deze is namelijk voor elk kanaal weer anders.

Meer weten?

Neem telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)