Future Communication

Duurzame communi­catie bij Floriade 2022

Oud-collega Thomas schreef een blog over de inzet van duurzame communicatiemiddelen. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

18 januari 2019

Het is de Week van de Circulaire Economie en ook bij Future Communication en onze opdrachtgevers merken we dat duurzaamheid, het ‘upcyclen’ van materiaal en milieubesparing steeds belangrijker wordt. Dit heeft invloed op je communicatie en je communicatiemiddelen. Een goed voorbeeld bij onze opdrachtgevers is de wereldtuinbouwtentoon­stelling Floriade 2022 in Almere. Als je voor dit event advies geeft, kun je niet zomaar flyers uitdelen of plastic bordjes plaatsen. Oud-collega Thomas vertelt over de inzet van duurzame communicatiemiddelen.

Een leuke gimmick is de flyer met daarin bloemenzaadjes. Want wat gebeurt er met een flyer als je hem gelezen hebt? Deze belandt bij het oud papier, maar de flyer met bloemenzaadjes niet. Je legt de flyer in de tuin en gooit er een laagje aarde overheen. Het resultaat: prachtige bloemen die geliefd zijn bij de vlinder- en bijenpopulatie in Nederland.

 

Papier van waterplanten

Een ander voorbeeld van een duurzaam communicatiemiddel is het waterplantenpapier waar we bijvoorbeeld flyers van maken. Natuurlijk communiceren we veel digitaal, maar soms wil je iets mee kunnen geven aan belangstellenden. Dit waterplantenpapier is gemaakt van het overschot aan waterplanten uit Almere. Hoe het wordt gemaakt? De waterplanten worden gemaaid en op de oever gelegd. Een hakselaar, een machine die planten in stukjes van 5 centimeter hakt, gaat er vervolgens overheen. Dan blijft het liggen om te drogen. Om dit proces te versnellen wordt er lucht doorheen geblazen. Daarna gaat het richting de fabriek, waar het nog fijner wordt gemaald. Daar maken ze er uiteindelijk papier van. Van 10 kilo waterplanten wordt één kilo papier gemaakt.

bordjes van plastic flesjes

Bordjes van petflessen

Vorig jaar hebben we in iedere wijk in Almere een tulpenveld geplant. Zo brengen we een deel van het evenement nu al naar de wijk toe. In het voorjaar stonden ze schitterend in bloei. Daar wilden we graag een bordje met wat informatie bij plaatsen. Na een bezoek aan het Almeerse grondstoffencollectief kwamen we tot paaltjes van de eerder genoemde waterplanten en tot bordjes van gerecyclede petflessen. Een duurzaam alternatief en extra leuk is dat ieder bordje uniek is. Het ene bordje is gemaakt van net wat meer 7UP-flessen en dus wat groener, terwijl de ander van voornamelijk flesjes Spa Blauw is gemaakt.

Wil je meer weten over duurzame communicatiemiddelen en hoe we deze kunnen inzetten? Wij helpen je graag.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)