Timo Meester

#deweek­van Timo: een kijkje in de werkweek van een content­consultant

Collega Timo schreef een blog over zijn week als communicatieconsultant. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

Meer weten?

20 mei 2019

Benieuwd wat een contentconsultant allemaal doet? Onze waarmaker Timo neemt je mee in de rubriek #deweekvan! Heb je hem gemist op Twitter vorige week? In deze blog blikt hij terug op zijn week.

De functie van contentconsultant roept ongetwijfeld vragen op. Wat is content? En wat doet een contentconsultant? Aan de hand van een afwisselende week laat ik je zien wat mijn werk zo leuk maakt!

 

Maandag: rondje West-Nederland

De week start met een dag vol afspraken. In de ochtend eerst langs een opdrachtgever in Den Haag, om vervolgens in een nabijgelegen koffiebar met collega’s Daniëlle en Simon bij te praten. Tijd voor small talk is er niet, want om 13.00 uur word ik verwacht bij Le Champion in Alkmaar. Met de sportorganisator van onder andere het Dam tot Damweekend ben ik op zoek naar mooie verhalen over het evenement om over te schrijven. Het grootste hardloopevenement van Nederland, meerdere wandel-, hardloop- en fietsafstanden, 13 dammen die de revue passeren en omwonenden die zorgen voor de benodigde gezelligheid… Verhalen genoeg! Nu nog selecteren. Op weg naar weer een andere opdrachtgever in Haarlem laat ik de ideeën bezinken.

Dinsdag: licht, camera, actie!

Dit jaar bestaat Future Communication 20 jaar! Het hele jaar door organiseren we daarom feestelijke activiteiten, met vandaag de alumniborrel. Samen met onze waarmakers en oud-collega’s heffen we het glas op 20 mooie jaren, waar alle aanwezigen aan (hebben) bij(ge)dragen. Op de muur hangen oude foto’s, de champagneglazen en borrelhapjes nodigen uit tot meer en de DJ draait een lekker plaatje. Een moment om vast te leggen, en dat is wat Gail, Hanke, Patrice en ik doen. We schieten video’s en foto’s om later te verwerken in een korte video. Ook dat is content. Zo vroegen we onze collega’s voor de lens: ‘wat betekent communicatie voor jou?’

Woensdag: schrijven, redigeren en Excel(leren)

De week is weer doormidden. Vandaag leg ik de laatste hand aan een artikel dat ik schrijf over de voordelen van wonen rondom een station. Dat betekent contact met de geïnterviewde over de reeds liggende tekst. Gelukkig zijn beide partijen tevreden en ligt het artikel klaar om gepubliceerd te worden. Ook de foto’s van de fotograaf komen vandaag binnen. Dat is fijn, in het inhoudsplan voor het magazine zet ik steeds meer op groen. Bijna alle content (foto’s, video’s en tekst) is binnen, waarna de opmaak van start kan. Het coördineren hiervan is afwisselend en extra leuk omdat ik meedenk en -schrijf! Ondanks dat een contentconsultant meer doet dan schrijven alleen, ben ik graag met taal en tekst bezig. Daarbij komt ook het leren van een andere taal en daarvoor schuif ik vanavond aan bij een beginnerscursus Spaans.

 

Donderdag: het geheim achter een sterk verhaal

Donderdag 16 mei: het is tijd voor de derde en tevens afsluitende trainingsdag storytelling. In de bibliotheek Haarlem kom ik samen met zeven andere communicatieprofessionals bijeen om te leren hoe je goede verhalen maakt. Succesvolle organisaties, mensen en merken hebben namelijk een goed verhaal en vergeten dat niet te vertellen. Elk goed verhaal voldoet aan een aantal ingrediënten volgens journalist Astrid Schutte en corporate storyteller Theo Hendriks. Zo bevat een sterke verhaallijn een tragedisch te noemen plot waarin de hoofdpersoon of held allerlei beproevingen moet doorstaan om zo een hoger doel te bereiken. Gedurende deze queeste komen er verschillende personages (helpers en jagers) op het pad van de held die voor verschillende wendingen in het verhaal zorgen.

 

Vrijdag: nieuwsredactie

Op de laatste dag van de week ‘heb ik nieuwsredactie’. Dat betekent dat ik teksten (her)schrijf en vervolgens op de website en het intranet van mijn opdrachtgever plaats. Wordt het een mededeling, of toch een nieuwsbericht? En welke foto past bij het bericht? En is het geschikt om via social media te delen? Een dag die voorbijvliegt. Voordat ik het weet, is het weekend.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)