Future Communication

#deweek­van Sabine: een kijkje in de werkweek van een communi­catieconsul­tant

Oud-collega Sabine schreef een blog over haar week als communicatieconsultant bij Future Communication. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

22 januari 2019

De derde week van januari was het zover: #deweekvansabine op Twitter. In de rubriek #deweekvan neemt een van onze Waarmakers ons Twitter-stokje over. Afgelopen week stond in het teken van Sabine de Brouwer. In dit blog vertelt ze hoe haar week eruitzag.

Het is super leuk om onze volgers een week te laten zien wat ik doe. Ik werk nu ruim een half jaar met ontzettend veel plezier als communicatieconsultant bij Future Communication. De afwisseling, de toffe opdrachtgevers en de altijd gezellige en vertrouwde thuisbasis in Utrecht zijn voor mij dé redenen om bij Future Communication te werken.

 

Maandag: de thuisbasis

We trappen af op de thuisbasis. Op maandag werk ik in Utrecht op ons eigen kantoor. Zelf woon ik in Utrecht dus ik ben er in 10 minuten (op de fiets). Als ik in Utrecht aan het werk ben, doe ik voornamelijk ‘klusjes’ voor ons eigen bureau. Deze week help ik het MT met een enquête over Leren en Ontwikkelen in 2019. Met deze enquête brengen we in kaart wie van onze eigen collega’s het leuk vindt om zijn kennis/vaardigheden over te dragen aan de rest én wat de ontwikkelingswensen zijn binnen het bureau.

Dinsdag: Schiphol – Utrecht

Op naar Schiphol! En vervolgens weer terug naar Utrecht. Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik op Schiphol, wat een toffe opdrachtgever! Ik werk aan de communicatie van de verbouwing van Vertrek en Lounge 1 (lees hier meer over het project). Vandaag heb ik met een aantal collega’s het jaarplan Bouwcommunicatie Schiphol 2019 gepresenteerd. Dit leverde allerlei interessante tips en tops van collega’s op.

Rond een uur of vier vertrek ik weer naar Utrecht, tijd voor de Future Forward. Eens per zes weken komen we met alle collega’s bij elkaar. Eerst krijgen we een uitgebreide update van directeur Wout, daarna is het tijd voor een hapje eten en een borrel. Altijd gezellig om weer even bij te praten met collega’s, aangezien we verspreid door het hele land voor onze opdrachtgevers werken.

 

Woensdag: safety first

Ik begon de dag vroeg: al om 07:00 uur stond ik boven de vertrekhal op Schiphol. Na iedere ‘grote’ vakantie doet Schiphol met het uitvoerend personeel een safety-sessie. Met een online quiz van Mentimeter wordt de kennis weer even opgefrist. Het is leuk om te zien hoe de stellingen onderling discussie oplevert: dit is precies het doel van de bijeenkomst. Voor mij interessant om bij te zijn, maar tegelijkertijd een leuke sessie om over te communiceren.

Aan het einde van de dag geniet ik van opstijgende vliegtuigen. Mijn parkeerplaats ligt naast een start- en landingsbaan, waar continu vliegtuigen opstijgen en dat uitzicht blijft toch bijzonder.

 

Donderdag: rondje vertrekhal

Op donderdag realiseer ik me dat #deweekvansabine er alweer bijna op zit. Mijn dag bestaat helaas uit best wat overleggen, want dat hoort ook bij een grote organisatie als Schiphol. Gelukkig is de effectiviteit altijd hoog. Ik sluit ik de dag af met een wandeling door de vertrekhal. Soms is het fijn om achter je bureau weg te gaan en je even onder te dompelen in de praktijk, op zoek naar communicatiekansen.

 

Vrijdag: home sweet home

De week sluit ik ook weer af op onze thuisbasis. Ik heb een drukke dag waarin ik precies alle losse eindjes van deze week aan elkaar kan knopen. Gelukkig hebben onze buren (Conclusion) een koffiecorner met heerlijke koffie. Tijdens zo’n drukke dag is het lekker om even een korte wandeling te maken en onder het genot van een heerlijke cappuccino bij te praten met collega’s. De ideale pauze.

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

(Vereist)