Future Communication

#deweek­van Nadine: een kijkje in de werkweek van een communi­catieconsul­tant

Oud-collega Nadine schreef een blog over haar rol als communicatieconsultant. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

18 november 2019

Benieuwd wat een communicatieconsultant allemaal doet? (Inmiddels oud-collega) Nadine Biegstraaten neemt je mee in de rubriek #deweekvan! Heb je hem gemist op Twitter vorige week? In deze blog blikt zij terug op haar week.

Het was een iets langere week dan normaal, vanwege een evenement op zaterdag. Het blijkt maar weer dat voor een communicatieconsultant geen week hetzelfde is.

Maandag: van Haarlem naar Aalsmeer

De maandagochtend bestond uit veel overleggen. We waren druk met de voorbereidingen voor het evenement aanstaande zaterdag. Het weerbeeld ziet er slecht uit. Er moeten extra maatregelen worden getroffen, zoals een extra tent zodat de activiteiten droog kunnen plaatsvinden. Daarnaast hebben we ook nog even de Q&A voor de inloopavond van aanstaande woensdag afgerond. Eind van de middag stap ik in de auto om de parkeerplaats, waar het evenement plaatsvindt, te controleren of er veel plassen liggen en of we nog meer maatregelen moeten nemen.

Dinsdag: sparren in Haarlem

Ik begon met goede moed met het uitwerken van diverse communicatiemiddelen. Verder schreef ik wat teksten en controleerde ik een aantal ontwerpen. Vervolgens ging ik met het draaiboek en een aantal acties voor aanstaande zaterdag aan de slag. ’s Middags had ik een telefonisch overleg met collega over een communicatieaanpak. Een van mijn projecten krijgt aardig wat weerstand, dus altijd fijn als ik even met collega’s kan sparren. De dag sloot ik af met een overleg met uitzicht over Haarlem.

Woensdag: thuiswedstrijd

Vandaag werk ik een dagje vanuit huis, zodat ik mij goed kan focussen. Wel krijg ik gezelschap van een blije kat. Het telefonische overleg van gisteren heeft mij veel inspiratie gegeven en ik werk de hele ochtend aan met het uitwerken van een communicatieframe. Ik gebruik hierbij het communicatieframe van Betteke van Ruler.

Aan het eind van de middag stap ik op mijn fiets naar de inloopavond. We eten eerst nog even samen met het projectteam en spreken de mogelijke vragen die we kunnen verwachten nog door. Het weer zit niet mee, maar toch komen er belangstellenden. Ze kregen de plannen te zien en kregen te horen welke hinder ze mogelijk kunnen ervaren en waar ze nog over mee kunnen denken. Burgerparticipatie is in bij dit soort projecten heel erg belangrijk. Zij zijn immers de gebruikers van de weg en kennen deze het beste. We krijgen een hoop tips mee. Ik verzamel ze allemaal om ze later uit te kunnen werken.

Donderdag: alle spullen verzamelen

Vandaag de hele ochtend bij Dura Vermeer gezeten om de open dag van de Biobased proeftuin door te lopen. Daarna was het tijd om te verzamelen. In een volle auto met communicatiemiddelen en promotiemateriaal ging ik richting huis. In het kader van Dag van de Duurzaamheid gebruiken we bij dit project duurzame communicatiemiddelen. Alle borden zijn gemaakt van duurzaam materiaal.

 

Vrijdag: opbouw

De dag van de opbouw. Om ervoor te zorgen dat zaterdagochtend 10.00 uur alles gereed is voor de bezoekers, beginnen de tentbouwers vandaag al. Ze begonnen vroeg en ik heb ze even duidelijk aangegeven waar alles exact op het terrein moet komen te staan. Gelukkig zit er om de hoek een hotel waar ik nog even mijn mail kan wegwerken en het draaiboek kan doorlopen. Zo ben ik dichtbij voor als ze vragen hebben. We zijn helemaal klaar voor morgen.

 

Zaterdag: D-day! De open dag van de Biobased proeftuin

De wekker gaat vroeg, want de tenten en het terrein moet nu nog verder worden ingericht met al het materiaal dat nog in mijn auto ligt. Een ochtendje van rennen, springen en vliegen maar alles is ruim op tijd klaar voordat de eerste bezoekers komen. We balen wel van het weer, het is behoorlijk vieze miezer. Maar een hoop geïnteresseerden trotseerden de regen en waren super enthousiast. Ook deze dag vliegt voorbij en zodra de laatste mensen vertrokken zijn, start de afbouw. Zaterdagavond eindig ik moe maar voldaan op de bank.

 

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Future Communication 030 – 219 38 51
(Vereist)