Marina le Tran van Future Communication.
Marina Le-Tran

Dag zwanger­schapsver­lof, hallo online meetings!

Collega Marina schreef een blog over het gebruik van digitale tools tijdens het thuiswerken. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

27 oktober 2020

Organiseren we de online bijeenkomst via Microsoft Teams of gaan we voor Webex? Oh, we hebben ook nog Webinargeek! En doen we de brainstorm dan via Mural? Heb je dat live-event gezien op Facebook Live? Misschien is Zoom beter als we in breakout rooms willen werken?

Thuiswerkend Nederland was er al maanden aan gewend. Voor mij leek het alsof ik onder een steen vandaan kwam. Mijn zwangerschapsverlof ging in, toen thuiswerken de norm werd. Natuurlijk zag ik wel wat voorbij komen, maar daar hoefde ik niets mee. Het is ook maar tijdelijk van aard, dacht ik. Maar niets is minder waar.

 

Nieuwe digitale tools

De nieuwe realiteit dwingt organisaties om hun doelgroepen via nieuwe, digitale wegen te bereiken. Intern, extern en vooral: coronaproof. In korte tijd zijn tal van programma’s en digitale tools ontwikkeld om het thuiswerken, samenwerken en netwerken te vergemakkelijken. Online bijeenkomsten zijn een belangrijk communicatiemiddel geworden en niet meer weg te denken. Wie heeft in de afgelopen maanden geen uitnodiging gezien voor een online training, masterclass of webinar?

 

Online bijeenkomsten organiseren

Waar organisaties in het begin van de crisis nog wegkwamen met snelle basisoplossingen of opstartproblemen, wordt ruim een half jaar later meer verwacht. Niets is vervelender dan wanneer je de spreker niet meer hoort of dat het beeld wazig wordt. Dit heeft zijn weerslag op de professionaliteit en effectiviteit van je organisatie. En ook aan het uitstellen van fysieke bijeenkomsten zit een grens. Maar…

  • Hoe baan je een weg in deze digitale jungle van aanbod?
  • Hoe weet je welke digitale tool of app voor online events je moet gebruiken en of ze wel het gewenste effect hebben?
  • Hoe zet je een interactief programma voor een online bijeenkomst in elkaar?
  • Hebben je medewerkers de vaardigheden om zelf een digitale bijeenkomst te organiseren?

 

Blijf verbonden

In de afgelopen maanden hebben mijn collega’s vele organisaties bijgestaan bij dezelfde vragen. Van het uitrollen van Teams tot het omzetten van fysieke bijeenkomsten naar een online of hybride vorm. En van het organiseren tot het modereren van online bijeenkomsten. De collega’s van ons bureau zorgen ervoor dat je ook nu in verbinding blijft met medewerkers, klanten en relaties.

Ik heb mijn kennis en vaardigheden inmiddels aardig bijgespijkerd. Hoe zit het met jou?

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

(Vereist)