Sabine Osewoudt van Future Communication.
Sabine Osewoudt

BrainWave: Inspireren, creëren en innoveren

Collega Sabine schreef een blog over het fenomeen design thinking en hoe je dat kunt inzetten. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

 

Meer weten?

9 januari 2018

Vrijdagmiddag. Een mooi moment om ons te laten inspireren door experts, nieuwe en waardevolle ideeën te bedenken en samen op zoek te gaan naar de vernieuwing in het communicatievak. Dat is waar het in onze Brainwave om draait. Inspireren, creëren en innoveren met elkaar. Zo blijven wij bij Future Communication scherp, delen we kennis en blijven wij ons als consultants ontwikkelen.

Onze eerste brainwave stond afgelopen vrijdag in het teken van ‘design thinking’, onder leiding van Maarten Jurriaanse (Associate Partner Design Thinkers Group). Design thinking is een andere manier van denken waardoor je nieuwe ideeën en richtingen kunt ontdekken tijdens communicatieprojecten. In deze methode begint het bij de focus op de vraag, niet op de oplossing. Pas als de vraag echt helder is, wordt duidelijk hoe je het antwoord kunt vinden.

 

Design Thinking

Jurriaanse omschrijft het proces van Design Thinking als ‘een messy proces waarbij je steeds teruggaat naar de kern’. Eerst verbreden door op verschillende manieren te kijken naar het probleem (bijvoorbeeld: veel problematiek bij uitgaansgelegenheden, ga de menigte in en ontdek wat de oorzaak allemaal kan zijn), data ophalen, daarna ga je sorteren en kansrijke antwoordrichtingen definiëren. Dan start het ‘prototypen’: het ontwikkelen van zo veel mogelijk alternatieven. In samenwerking met de doelgroep kom je zo tot een product, dienst of andere ‘deliverable’, die écht is toegesneden op de behoefte van de eindgebruiker.

 

8 minuten, 8 ideeën

En dan nu aan de slag. We willen immers ook zelf ervaren hoe de methode werkt. Een concrete opdracht helpt ‘out of the box’ te denken. In acht minuten, acht nieuwe ideeën opschrijven voor het ‘Future Communication van de toekomst’. 1 minuut per idee, alles mag. En voor je het weet liggen er tientallen kansrijke ideeën: een dag ruilen van project voor een frisse blik, een online platform om samen aan klantvragen te werken, een speeddate-netwerkbijeenkomst en een ultrahip kantoor met een schommel aan het plafond, projecties en objecten die de creativiteit bevorderen.

Een mooie middag die smaakt naar meer. Veel inspiratie en nieuwe inzichten, die we meenemen naar de gave opdrachten en projecten die wij doen.

 

Laat maar komen die BrainWave!

Wil jij ook een inspirerende middag met het team om een project kracht bij te zetten of dat wij er onze ideeën op los laten? Laat een berichtje achter, dan drinken we een kop koffie!

Meer weten?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.

Sabine Osewoudt van Future Communication.
Sabine Osewoudt 0651474104
(Vereist)