« Naar het blogoverzicht

#20jaarFC: terug naar het begin

Future Communication viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. In dit blog gaan we terug naar het begin: het jaar 1999. Communicatieconsultant Manon Stam sprak met Christine Nieuwenhuis-Geluk: één van de oprichters van Future Communication (toen nog Conclusion Communication) om haar het naadje van de kous te vragen.

Christine: “20 jaar geleden solliciteerde ik bij Conclusion Group, een ICT-bedrijf met verschillende merken en specialisaties. Ik had toen net mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond, waar ik colleges bij Cees van Riel, hoogleraar Corporate Communication volgde. Tijdens het gesprek met Erik Hallers, eigenaar van Conclusion, kwamen we erachter dat de beschikbare vacature niet helemaal bij me paste, maar hij wilde me wel graag aannemen. Door mijn bijbaan die ik had bij de persdienst van Shell kwam het idee om een communicatiebureau op te richten. Zo werd Conclusion Communication geboren.”

Zoektocht naar opdrachten

“Ik begon op het kantoor van Conclusion Group in Maarn. We zaten toen op landgoed Stameren. In het begin investeerde ik veel in het genereren van leads voor nieuwe opdrachten. Gelukkig kon ik via het netwerk terecht bij Dirkzwager voor het maken van nieuwsbrieven. De eerste opdracht was binnen! Niet lang daarna kwam Theo Koster ook aan boord.”

Groei en extra werknemers

“Na het binnenhalen van de eerste opdracht konden we gebruik maken van het netwerk van de eigenaren van Conclusion. Doordat er meerdere bedrijven onder de paraplu van Conclusion zaten kwamen nieuwe leads en opdrachten binnen. Naarmate het jaar vorderde nam de groei toe en konden we zelfs een extra werknemer aannemen.”

Werken in een veilige omgeving

“Het was een mooie kans om in een veilige omgeving te ondernemen. Toch ben ik na een jaar gestopt om meer van het communicatievak te leren. Doordat ik direct van de universiteit kwam en in het diepe werd gegooid miste ik nog enige vakkennis en ervaring. De oprichting van Conclusion Communication was een mooie uitdaging, maar het was handiger geweest als ik al 10 jaar ervaring had gehad. Toch ben ik heel blij dat Conclusion me de kans heeft gegeven. De ervaring die ik 20 jaar geleden heb opgedaan heeft me later nog vaak geholpen.”

Christine is sinds 2005 werkzaam voor de gemeente Rotterdam. Sinds 2016 werkt ze als teamleider van het dedicated communicatieteam van Werk en Inkomen.

Christine in 2019.